Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πουλήθηκε κουτάβι για 2 εκατ. δολάρια

Ένα κουτάβι ράτσας Μαστίφ του Θιβέτ πουλήθηκε στην Κίνα για σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια, στην πιο ακριβή πώληση σκύλου στην ιστορία

1Ένας κατασκευαστής ακινήτων πλήρωσε 12 εκατομμύρια γιουάν ή 1,9 εκατ. δολ. για ένα Θιβετιανό Μαστίφ ενός έτους σε ένα event «πολυτελών κατοικίδιων» στην ανατολική επαρχία Ζεγιάνγκ, όπως αναφέρει η Qianjiang Evening News.

Τα Θιβετιανά Μαστίφ έχουν γίνει ένα πολύτιμο σύμβολο μεταξύ των πλουσίων στην Κίνα,εκτοξεύοντας τις τιμές στα ύψη

«Εχουν αίμα λιονταριού και είναι κορυφαίας εκτροφής μαντρόσκυλα», όπως σημείωσε ο εκτροφέας του κουταβιού Τζενγιούν Ζανγκ. προσθέτοντας πως ένα άλλο Θιβετιανό Μαστίφ είχε πωληθεί για 6 εκατομμύρια γουάν.

Τεράστια και μερικές φορές άγρια, με στρογγυλές χαίτες οι οποίες τα κάνουν να μοιάζουν με λιοντάρια, τα Θιβετιανά Μαστίφ έχουν γίνει ένα πολύτιμο σύμβολο μεταξύ των πλουσίων στην Κίνα,εκτοξεύοντας τις τιμές στα ύψη.

1Το κουτάβι έχει ύψος 80 εκατοστά ψηλό, και ζυγίζει 90 κιλά. Τα καθαρά Θιβετιανά Μαστίφ είναι πολύ σπάνια, όπως ακριβώς και τα πάντα, για αυτό και οι τιμές είναι τόσο υψηλές», όπως είπε ο Ζανγκ.

Ένα άλλο κουτάβι της ίδιας ράτσας, με το όνομα «Big Splash» πωλήθηκε για 10 εκατομμύρια γουάν ($ 1,5 εκατομμύρια) το 2011, ο πιο ακριβός σκύλος που είχε πουληθεί μέχρι τότε.

Οι εκτροφείς λένε ότι τα συγκεκριμένα Μαστίφ, απόγονοι των σκύλων που χρησιμοποιούνταν για το κυνήγι από νομαδικές φυλές στην Κεντρική Ασία και το Θιβέτ, είναι πολύ πιστοί και προστατευτικοί.

By