Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Που βάζει τα λεφτά του ο Σόρος;

Αυτές είναι οι πέντε μετοχές που έχει διαλέξει ο γκουρού των επενδύσεων.

sorosgeorgeΟ δισεκατομμυριούχος Τζόρτζ Σόρος έχει αποδείξει ότι ξέρει που να επενδύσει τα χρήματά του και πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν σε ποιες μετοχές έχει επιλέξει να τοποθετηθεί ο γκουρού των επενδύσεων.

Αυτές είναι οι πέντε μετοχές που έχει διαλέξει, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, με την αξία να ξεπερνά τα 90 εκατ. δολάρια.

– Αγόρασε το τέταρτο τρίμηνο του 2012 μετοχές της Citigroup. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τράπεζα έχει καλά μεγέθη και η αξία της μετοχής είναι σε καλά επίπεδα.
Σημειώνεται ότι και ο δισεκατομμυριούχος Ken Griffin της Citadel Investment Group αγόρασε Citigroup και κατέχει 6,5 εκατ. μετοχές στο χαρτοφυλάκιο του.

-Η American International Group AIG ήταν μία από τις αγαπημένες μετοχές των hedge funds. Ο Τζόρτζ Σόρος, ακόμα και αν πώλησε ένα μέρος των μετοχών,  είναι κάτοχος 9 εκατ. μετοχών. Σύμφωνα με τους αναλυτές η μετοχή της AIG είναι φθηνότερη από το κανονικό.

-Επίσης, αύξησε τις θέσεις του, κατά 55% στην Delta Air Lines, και έχει συνολικά 9,6 εκατ μετοχές. Το ενδιαφέρον του αυξήθηκε λόγω των ωφελειών που θα έχει από τις ενοποιήσεις στον κλάδο.

-Αγόρασε Acacia Research και κατέχει 4 εκατ. μετοχές της εταιρείας. Η μετοχή έχει υποστεί ζημιές ύψους 29% από πέρσι. Ωστόσο, υπάρχουν προσδοκίες ότι η επιχείρηση πρόκειται να αναπτυχθεί πολύ τα επόμενα χρόνια.

-Τέλος, αγόρασε μετοχές της Apple και κατέχει περίπου 180.000. Ένας μεγάλος αριθμός hedge funds πωλούσαν Apple μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, γεγονός που άνοιξε το δρόμο για την AIG να ανέβει στη νούμερο ένα θέση της λίστας με τις πιο δημοφιλείς μετοχές.

 

By