Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Που θα χιονίσει

Βροχές και χιόνια από το μεσημέρι του Σαββάτου έως την Τετάρτη

xioniΕπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου, αρχικά στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

Από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ του Σαββάτου και προς τα ξημερώματα της Κυριακής, βροχές κατά τόπους ισχυρές αλλά και καταιγίδες, θα σημειώνονται σε όλο το Ιόνιο πέλαγος, την Πελοπόννησο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο. Στην Κρήτη, την κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, τα φαινόμενα θα είναι πολύ τοπικά.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, φαίνεται την νύχτα του Σαββάτου, να σημειώνονται κατά διαστήματα χιονοπτώσεις πάνω από τα 500-700 μέτρα, ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει πάνω από τα 800-900 μέτρα, στην Θεσσαλία πάνω από τα 700-800 μέτρα, στην Στερεά Ελλάδα πάνω από τα 1000-1200 μέτρα και στην Πελοπόννησο πάνω από τα 1400-1600 μέτρα.

Όλες οι ενδείξεις και όλα τα προγνωστικά μας στοιχεία, δείχνουν χιονοπτώσεις κυρίως ασθενούς έντασης, να σημειώνονται τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου, ακόμα και σε πεδινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας και ίσως πρόσκαιρα και της κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο πυκνά χιόνια θα σημειωθούν πάνω από τα 300-400 μέτρα υψόμετρο, στην δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θεσσαλία. Στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, θα χιονίζει μετά το μεσημέρι πάνω από τα 600-700 περίπου μέτρα υψόμετρο.

getObservationMap

getForecastMap3

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/12: Με συννεφιά και κατά διαστήματα βροχή θα κυλίσει η Κυριακή. Το απόγευμα και κυρίως μέσα στη νύχτα προβλέπεται ισχυρή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις, με ένταση 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14-18oC.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/12: Με συννεφιά και κατά διαστήματα βροχή ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα κυλίσει ο καιρός την Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15-19oC.

ΤΡΙΤΗ 3/12: Με συννεφιά και κατά διαστήματα βροχή ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα κυλίσει ο καιρός την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, με ένταση 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8-13oC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/12: Με συννεφιά και κατά διαστήματα βροχή ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα κυλίσει ο καιρός την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8-10oC.

Greek-weather.org και ΕΜΥ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By