Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Χειμερινό στο σκηνικό του καιρού – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

dentro xerizwmos_kakokairia

Για δεύτερη μέρα σήμερα θα συνεχιστεί η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, ενώ τις επόμενες ώρες και μέχρι το μεσημέρι αναμένονται ισχυρά φαινόμενα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με το σκηνικό του καιρού να γίνεται όλο και περισσότερο χειμερινό.

Διαβάστε πιο αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24/10 και τη νύχτα προς Σάββατο πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο-Βορειοανατολικό Αιγαίο. Σημειώνεται ότι οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο και στα παράλια της βόρειας χώρας θα φτάνουν κατά τόπους σε ένταση τα 10 μποφόρ.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινές περιοχές. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ βροχές και καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ανατολικά και νότια.

Από τις πρωινές έως και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 25/10 τα ισχυρότερα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με περαιτέρω εξασθένηση στη συνέχεια.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σε περιοχές της Ανατολικής χώρας και του Αιγαίου. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες θα ενταθούν εκ νέου. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο και τις ακτές της Βόρειας χώρας, ενώ η θερμορκασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

By