Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΟΥ: Κάναμε λάθος, οι Έλληνες δεν μολύνονται εσκεμμένα με HIV

Ο Οργανισμός ανασκευάζει ότι οι Έλληνες κάνουν ενέσεις με HIV για να παίρνουν το επίδομα των 700 ευρώ

enesh_aids600

Ανασκευάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσα μεταδόθηκαν σχετικά με έκθεσή του, στην οποία εμφανιζόταν να καταγγέλλει ότι οι Έλληνες κάνουν μόνοι τους ενέσεις με τον ιό HIV, για να παίρνουν το επίδομα των 700 ευρώ

«Οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν κάνουν ένεση στον εαυτό τους, για να πάρουν το επίδομα» λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε σχετικό «tweet» του, σπεύδοντας να χαρακτηρίσει εσφαλμένα όσα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και θέλουν τον Οργανισμό να αναφέρει, σε έκθεσή του, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων φαίνεται να κάνουν οι ίδιοι ένεση με τον ιό HIV, έτσι ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν το επίδομα ύψους 700 ευρώ το μήνα.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο ΠΟΥ κάνει λόγο για τυπογραφικό λάθος στην έκθεσή του για την Ευρώπη και αναφέρει ότι θα υπάρξει πλήρης ανακοίνωση για το θέμα, που θα αναρτηθεί μέσα στην επόμενη ώρα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Al Jazeera στην αγγλική του έκδοση, στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι περίπου το ήμισυ των νέων μολύνσεων από τον ιό HIV στην Ελλάδα προκλήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους, καθώς οι Έλληνες δοκιμάζονται από τη βαθιά οικονομική κρίση.

«Τα ποσοστά του HIV και της χρήσης ηρωίνης έχουν αυξηθεί σημαντικά, με περίπου το ήμισυ των νέων μολύνσεων από τον HIV είναι αυτοπροκαλούμενες» μετέδωσε το Al Jazeera, επικαλούμενο την έκθεση.

Μάλιστα, ο ΠΟΥ φερόταν να εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το ποσοστό αυτοκτονιών που, στην Ελλάδα, έχει φτάσει στα ύψη, την ώρα που η πρόσβαση στην υγεία έχει μειωθεί και να τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

hiv test

«Αυτές οι αρνητικές τάσεις στην Ελλάδα είναι μια προειδοποίηση προς άλλες χώρες που βρίσκονται σε σημαντική δημοσιονομική λιτότητα, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία», φερόταν επίσης να αναφέρεται στην έκθεση.

Οι ανθρωποκτονίες και οι κλοπές αντίστοιχα έχουν διπλασιαστεί, ενώ και η πορνεία λόγω κρίσης έχει αυξηθεί, υπογράμμιζε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Διαβάστε επίσης:
Τριτοκοσμικές συνθήκες στην Ελλάδα από πολίτες που κολλάνε επίτηδες AIDS για το επίδομα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By