Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πούτιν: Έγινε πραξικόπημα στην Ουκρανία

«Δεν έχουμε δώσει στον ουκρανικό λαό την ευκαιρία να αποφασίσει μόνος του» ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας

Russia's President Putin looks at his Ukrainian counterpart Yanukovich during a signing ceremony after a meeting of the Russian-Ukrainian Interstate Commission at the Kremlin in Moscow

Επαναλαμβάνοντας τη ρωσική απόρριψη της νέας ηγεσίας στο Κίεβο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «πραξικοπηματική, στρατιωτική κατάληψη της εξουσίας» τα γεγονότα στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο Κριμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ακόμα πως ο μόνος νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανία είναι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που ωστόσο του έχει αφαιρεθεί αυτή τη στιγμή κάθε πραγματική εξουσία.

Ανέφερε ακόμα ότι η Ρωσία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να προστατεύσει τους Ρώσους που ζουν στην Ουκρανία, ενώ τόνισε ότι η Μόσχα δε θα παραμείνει «αδιάφορη μπροστά στα γεγονότα».

Απαντώντας στις επικρίσεις που έχουν γίνει από Δυτικούς αξιωματούχους, ο κ. Πούτιν σημείωσε πως «τα όσα λέγονται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν έχουν βάση, καθώς η Ρωσία σεβόταν πάντα και σέβεται το διεθνές δίκαιο».

By