Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πούτιν: Προέχουν οι σχέσεις μας με την Ουάσιγκτον και όχι ο Σνόουντεν

«Οι διακρατικές σχέσεις είναι πολύ σημαντικότερες από τα βρώμικα παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών», επισήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος

snowdenΑποφασισμένος να μην επιτρέψει στον Έντουαρντ Σνόουντεν να διαταράξει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Μόσχα, εμφανίζεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι αξιολογεί ως σημαντικότερες τις αμερικανορωσικές σχέσεις, από την υπόθεση του πρώην συμβούλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το «βαθύ λαρύγγι» της NSA καταζητείται από την Ουάσινγκτον για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών, αναφορικά με πρόγραμμα εκτεταμένων παρακολουθήσεων.

«Δεν μπορούμε και δεν σκοπεύουμε να δράσουμε όπως άλλες χώρες. Η Ρωσία έχει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και θα συνεχίσει να έχει. Ελπίζω οι εταίροι μας να το κατανοήσουν, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να αντιληφθούν την κατάσταση. Οι διακρατικές σχέσεις είναι πολύ σημαντικότερες από τα βρώμικα παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών», ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Μετά από τρεις εβδομάδες παραμονής στη ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, ο Σνόουντεν κατέθεσε αίτημα προσωρινού ασύλου στη Ρωσία.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν γνωρίζει ότι σε περίπτωση που το αποδεχτεί θα εξοργίσει την Ουάσινγκτον.

Ο Σνόουντεν δεν διαθέτει ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν μπορεί να δεχθεί τις προσφορές παροχής ασύλου από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τον νομικό του εκπρόσωπο, δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει σύντομα τη Μόσχα, καθώς θεωρεί ότι ένα ταξίδι προς την άλλη άκρη του Ατλαντικού θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

 

Πηγή: Euronews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By