Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πούτιν: Δεν αποκλείει την χρήση βίας στην ανατολική Ουκρανία

Στην τηλεοπτική επικοινωνία που έχει κάθε χρόνο με τους πολίτες, ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία «θα κάνει ό,τι είναι δυνατό» για να βοηθήσει το ρωσόφωνο πληθυσμό

ukraine-slavyanskPPP

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στείλει ρωσικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δήλωσε πως ελπίζει ότι δεν θα χρειασθεί και ότι η κρίση εκεί θα επιλυθεί με τη διπλωματία.

Στην τηλεοπτική επικοινωνία που έχει κάθε χρόνο με τους πολίτες, ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία «θα κάνει ό,τι είναι δυνατό» για να βοηθήσει το ρωσόφωνο πληθυσμό στην ανατολική Ουκρανία, όπου έχουν ξεσπάσει εξεγέρσεις αυτονομιστών.

Ωστόσο, σε μια ένδειξη ότι η Ρωσία είναι προσηλωμένη στις διεθνείς συνομιλίες για τη διευθέτηση της κρίσης που διεξάγονται στη Γενεύη, ο Πούτιν δήλωσε πως αποτελεί ψευδαίσθηση η πεποίθηση ότι με την ισχύ μπορούν να επιλύονται όλα τα προβλήματα στις διεθνείς υποθέσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως ο λαός της Υπερδνειστερίας, της αποσχισθείσας περιφέρειας του Μόλδοβα, θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την τύχη του και υπογράμμισε την ανάγκη για διαπραγματεύσεις.

«Θα πρέπει να επιτραπεί στον κόσμο να καθορίσει ο ίδιος την τύχη του. Γι” αυτό θα εργασθούμε με τους εταίρους μας» τόνισε.

By