Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πούτιν: Επετεύχθει συμφωνία με την Ουκρανία για το φυσικό αέριο

«Ελπίζω πως οι εταίροι στη Δύση θα βοηθήσουν την Ουκρανία να ξεπεράσει το ταμειακό της πρόβλημα»

poutin_porosenko

Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν για την παροχή φυσικού αερίου στην δεύτερη, τουλάχιστον για τους κρύους μήνες του «χειμώνα» που πλησιάζει.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν η Ουκρανία αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας όμως ελπίζει «πως οι εταίροι στη Δύση θα τη βοηθήσουν να ξεπεράσει το ταμειακό πρόβλημα».

Σε σχέση με την υποχώρηση στην τιμή του πετρελαίου, υπογράμμιζε ότι δεν είναι «τραγωδία» για το ρωσικό προϋπολογισμό ενώ εκτίμησε ότι η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα ενισχυθεί.

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσέκνο δηλώνει απαισιόδοξος ως προς την επίτευξη συμφωνίας των δύο πλευρών. Σε συνομιλία του με τον καγκελάριο της Αυστρίας τόνισε ότι «Δυστυχώς δεν είμαι πολύ αισιόδοξος«.

Νωρίτερα ο Ποροσένκο είχε συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της ΕΕ για συνομιλίες με στόχο την ενίσχυση της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία και τον τερματισμό μιας διένεξης για το ρωσικό φυσικό αέριο.

By