Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πούτιν: «Η κ. Κλίντον δεν ήταν ποτέ πολύ κομψή στα λόγια της»

«Όταν οι άνθρωποι ξεπερνούν τα όρια, δεν είναι διότι είναι πολύ ισχυροί, αλλά διότι είναι πολύ αδύναμοι. Όμως, ίσως η αδυναμία δεν είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό μίας γυναίκας», ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος

poutin_10

Αίσθηση έχει προκαλέσει σχόλιο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με το οποίο χαρακτηρίζει την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον «αδύναμη».

Ο Ρώσος πρόεδρος προέβη σε σχόλια για την πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και συνολικά για τις γυναίκες σε συνέντευξή του στα γαλλικά δίκτυα TF1 και Europe 1, προκαλώντας και την αντίδραση της πρώην πρώτης κυρίας της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ.

«Καλύτερα κανείς να μην τσακώνεται με τις γυναίκες, αλλά η κ. Κλίντον δεν ήταν ποτέ πολύ κομψή στα λόγια της», ανέφερε ο κ. Πούτιν στη συνέντευξη που παραχώρησε στα γαλλικά μέσα εν όψει της παρουσίας του στις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία.

Όπως είπε, «όταν οι άνθρωποι ξεπερνούν τα όρια, δεν είναι διότι είναι πολύ ισχυροί, αλλά διότι είναι πολύ αδύναμοι. Όμως, ίσως η αδυναμία δεν είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό μίας γυναίκας».

Η πρώην σύντροφος του Γάλλου προέδρου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, εν όψει της παρουσίας Πούτιν σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων: «Είμαι ευτυχής που δεν είμαι υποχρεωμένη να σφίξω το χέρι του προέδρου της Ρωσίας».

Ο κ. Πούτιν θα δειπνίσει απόψε στο Μέγαρο των Ηλισίων με τον κ. Ολάντ, ο οποίος θα έχει δειπνίσει νωρίτερα σε εστιατόριο του Παρισιού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

By