Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πούτιν: Θα διατηρήσουμε τους οικονομικούς δεσμούς με Δύση

«Απόλυτη ηλιθιότητα οι Ευρωπαϊκές κυρώσεις»

putin_web_1

Την διαβεβαίωση του ότι η οικονομία της Ρωσίας θα παραμείνει ανοιχτή και θα κρατήσει τους δεσμούς της με τη Δύση έδωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε ομιλία του σε ετήσιο επενδυτικό ταμείου στην κρατική τράπεζα VTB, ο κ. Πούτιν τόνισε πως η χώρα δεν θα καταφύγει σε ελέγχους κεφαλαίων.

«Οι κυρώσεις μας ωθούν να επιταχύνουμε την διαδικασία ανάπτυξης δεσμών με την Ανατολή. Αλλά δεν έχουμε πρόθεση να διαγράψουμε τις σχέσεις μας με τους παραδοσιακούς εταίρους, με την Ευρώπη, για παράδειγμα» σημείωσε ο κ. Πούτιν.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Πούτιν τόνισε ακόμα πως δεν θα υπάρξουν μαζικές αναθεωρήσεις στις συμφωνίες ιδιωτικοποιήσεων. Ο πρόεδρος για ακόμη μια φορά υποστήριξε ότι η χώρα θα βοηθήσει οικονομικά όλες τις εταιρίες που έχουν πληγεί από τις κυρώσεις των Δυτικών.

Παράλληλα, ο κ. Πούτιν έκανε και ορισμένες σκληρές δηλώσεις κατά της Δύσης όσον αφορά τις κυρώσεις. «Οι λεγόμενες κυρώσεις αποτελούν προφανώς μια απόλυτη ηλιθιότητα από την σκοπιά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες περιορίζουν τις επιχειρήσεις τους, εμποδίζουν τις λειτουργίες τους και χαμηλώνουν την ανταγωνιστικότητα τους» ανέφερε ο κ. Πούτιν.

By