Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ναι» στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ΕΑΣ

«Η ψήφιση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι θέλουμε την αμυντική βιομηχανία όρθια» τόνισε η  αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά

ELVOa

Σε καλό δρόμο για εξεύρεση λύσης στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα βρίσκεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή, όπου εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δίνει την δυνατότητα χορήγησης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην εταιρία έως τις 31/1/2014, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά.

«Η ψήφιση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι θέλουμε την αμυντική βιομηχανία όρθια», επεσήμανε στην ομιλία της, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κρατήσει ανοιχτά τα ΕΑΣ. «Αναζητούμε οριστική και βιώσιμη λύση που θα επιτρέψουν στα ΕΑΣ να λειτουργήσουν», πρόσθεσε, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις για λουκέτο στην αμυντική μας βιομηχανία. «Ποτέ δεν μίλησα για λουκέτο και κλείσιμο, παλεύουμε να αναδιαρθρωθούν, να είναι βιώσιμα», είπε η Φ. Γεννηματά  απαντώντας στην κριτική του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου ότι η κυβέρνηση κατ’  εντολή της τρόικα δεν θέλει την λειτουργία τους.

«Βούληση της κυβέρνησης είναι να απεμπολήσει την ύπαρξη αμυντική βιομηχανίας με εντολές της τρόικας», είπε ο Π. Καμμένος  και προειδοποίησε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο το κόμμα του θα αναζητήσει και ποινικές ευθύνες.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απέρριψε πάντως, ως «άστοχη και εθνικά επιβλαβή» την τροπολογία που κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.  «Υποβάλλατε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μία τροπολογία γραμμένη στο πόδι και την προβάλετε ως τη σωτηρία των αμυντικών συστημάτων, αγνοείτε πλήρως τους κινδύνους θέτοντας  σε κίνδυνο την εταιρία και τις θέσεις των εργαζομένων, ανεύθυνα στοιχηματίζει πολιτικά οφέλη σε βάρος εργασιακών δικαιωμάτων», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Την άποψη ότι η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την πληρότητα και την επάρκεια της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Δρίτσας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας δεν θα μπορούσε να φέρει τέτοια ρύθμιση.

«Η τροπολογία έρχεται απέναντι με τον έλεγχο που διενεργεί η γενική διεύθυνση ανταγωνισμού και κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε αθέμιτη κρατική ενίσχυση», διευκρίνισε η Φ. Γεννηματά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι εάν συνέβαινε αυτό, «το πρόστιμο θα είναι τέτοιο που δεν θα επιτρέψει την πορείας αυτής της εταιρίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By