Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Πράσινο φως» για τη κινητικότητα στους ΟΤΑ

Τι αναφέρει το ΦΕΚ που υπογράφουν οι Γιάννης Μιχελάκης – Λεωνίδας Γρηγοράκος

diathesimothta800_241013

«Πρεμιέρα» για την ευρεία κινητικότητα που αφορά τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, καθώς ορίσθηκε η διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων στους δήμους και τις περιφέρειες, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξής τους, καθώς και ο τρόπος μοριοδότησής τους για την εφαρμογή του «Προγράμματος Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας». Έτσι, έχει ονομαστεί το πρόγραμμα που τίθεται σε εφαρμογή, με ταχείες διαδικασίες για τη μετακίνηση σε άλλες θέσεις υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κυβέρνηση προσδίδει εθελοντικό χαρακτήρα στο πρόγραμμα, ενώ επιχειρεί να συμπτύξει το χρόνο που θα μεσολαβήσει από την υποβολή αιτήσεων των υπαλλήλων μέχρι την τοποθέτησή τους σε νέες θέσεις. Ηλθε η ώρα των διαθέσιμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ή αλλιώς των, κατά την κυβέρνηση, εθελοντικά εντασσόμενων στο πρόγραμμα κινητικότητας στο χώρο των ΟΤΑ. Επιδιώκεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα τουλάχιστον 4000 υπάλληλοι σε δήμους και περιφέρειες. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που εντείνονται οι αντιδράσεις και βρίσκονται σε κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, αλλά και σε άλλους τομείς του δημοσίου, με προμετωπίδα τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους για τους οποίους ο χρόνος διαθεσιμότητας μετρά αντίστροφα για τη λήξη του.
Με Κοινή απόφασή τους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δρομολογούν τη μετάταξη μόνιμων υπαλλήλων και υπαλλήλων των δήμων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις αντίστοχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των Ενώσεων δήμων και Περιφερειών. Ως στόχος εμφανίζεται, κυρίως η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στη βάση κριτηρίων και προσόντων του προσωπικού και στο πλαίσιο αιτημάτων των φορέων.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2014. Μάλιστα, σε αυτή σημειώνεται ότι για την αξιολόγηση των υπαλλήλων για τη μετάταξη/μεταφορά τους, λαμβάνονται υπόψη ως προς την αρνητική μοριοδότηση αυτών οι πειθαρχικές ποινές για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικες πειθαρχικές αποφάσεις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν διαγραφεί από το προσωπικό τους μητρώο. Παράλληλα, στην ΚΥΑ ορίζονται αναλυτικά. όλα τα επικυρωμένα δικαιολογητικά που απαιτούνται και αποδεικνύουν προσόντα και τίτλους σπουδών.
Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση εδώ.

 

By