Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Πρέπει να απεγκλωβιστούν οι δεξιοί της Χρυσής Αυγής»

Δεν απέκλεισε τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος

baltakos600_210314

Δεν απέκλεισε τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος,  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Αναφερόμενος στα σενάρια που τον θέλουν να φτιάχνει νέο κόμμα ο κ. Μπαλτάκος τόνισε ότι δεν έχει καμία προσωπική φιλοδοξία να φτιάξει ένα δικό του κόμμα, ωστόσο δεν απέκλεισε την ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα, που θα απεγκλωβίσει τους ψηφοφόρους που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ.

«Δεν είναι ντροπή να λέμε ότι είμαστε δεξιοί. Υπάρχουν άνθρωποι και ψηφοφόροι που είναι δεξιά της ΝΔ. Είναι στη Χρυσή Αυγή και πρέπει να απεγκλωβιστούν. Αυτή δεν είναι μόνο μια δική μου θέση. Εκφράζεται κι από άλλους φορείς και πρόσωπα της ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απέφυγε, πάντως, να απαντήσει ή να σχολιάσει το σενάριο για αλλαγή του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής απάντησε ότι «θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο».

Όσον αφορά στο πολυσυζητημένο ταξίδι του στο Άγιον όρος και τη φημολογία ότι πήγε να πάρει ευχή για τη δημιουργία νέου κόμματος, δήλωσε χαρακτηριστικά, είναι αδιανόητο να πας στο Άγιον Όρος και για μιλήσεις για κόμματα. «Έχω ξαναπάει στο Άγιον Όρος» είπε και συμπλήρωσε ότι είναι συχνός επισκέπτης, «γιατί πρέπει να σημαίνει κάτι αυτή η επίσκεψη».

By