Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα για την Εθνική μπάσκετ στο τουρνουά του Κάουνας με τη Λιθουανία…

Στο Κάουνας ο επόμενος σταθμός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ που αντιμετωπίζει στις 7 σήμερα τη Λιθουανία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Μουντομπάσκετ.

2aa29f9fc050bc502bea532a486c070a_XLΣτο τουρνουά αυτό -με τη συμμετοχή της διοργανώτριας χώρας, της Νέας Ζηλανδίας αλλά και της Σλοβενίας- η Εθνική θα τεστάρει δυνάμεις. Τα πρώτα δείγματα γραφής, απόντος του Νικ Καλάθη και του Γιώργου Πρίντεζη, είχε την ευκαιρία να δει ο Φώτης Κατσικάρης στο τουρνουά του Πο. Εκείνο το οποίο θέλει να τσεκάρει ο ομοσπονδιακός τώρα, είναι αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στις χτυπητές αδυναμίες της Εθνικής μας, όπως στα ριμπάουντ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης μπήκε στις προπονήσεις έστω και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ο Γιώργος Πρίντεζης αναμένεται να είναι στην διάθεση του Κατσικάρη, ο οποίος δεν υπολογίζει ούτε για αυτό το τουρνουά τον Νίκ Καλάθη.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας διαθέτει στην ομάδα αρκετούς καλούς παίκτες. Στο ρόστερ της Λιθουανιάς είναι οι Μάντας Καλνιέτις, Σαρούνας Βασιλιάουσκας, Άντας Γιουσκεβίτσιους, Ρενάλντας Σεϊμπούτις, Μαρτίνας Πότσιους, Σίμας Γιασάιτις, Γιόνας Ματσιούλις, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Παούλιους Γιανκούνας, Αρτούρας Γκουντάιτις, Ντάριους Λαβρίνοβιτς, Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, Ντονάτας Μοτιεγιούνα και ο Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Το πρώτο τζάμπολ για την γαλανόλευκη είναι σήμερα στις 19:00 κόντρα την Λιθουανία με τηλεοπτική κάλυψη από τον ΑΝΤ1.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής:

Σάββατο 16/08 Ελλάδα – Λιθουανία 19.00 (Live ANT1), Κυριακή 17/08 Ελλάδα – Σλοβενία 16.15 (Live ΑΝΤ1), Δευτέρα 18/08 Ελλάδα- Νέα Ζηλανδία 17.15.

By