Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα για τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση

Ποια είναι τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι

 

fpa-simaAΣε ισχύ τίθεται από 1η Αυγούστου η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, με τα μη αλκοολούχα ποτά όταν σερβίρονται να υπάγονται στο 13% αλλά όταν παραδίδονται στο σπίτι ή παραλαμβάνονται στο χέρι να χρεώνονται με 23%!

Μιλώντας στον Βήμα FM ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι ο ΦΠΑ στο φαγητό θα είναι 13% ανεξαρτήτως τού πού αυτό καταναλώνεται αλλά τα αναψυκτικά θα έχουν διαφορετικό συντελεστή αναλόγως του σημείου κατανάλωσης.

Η ΓΣΕΒΕΕ, η ΠΟΕΣΕ, ο ΣΕΤΕ και ο ΣΕΠΟΑ υπέγραψαν από κοινού με τα Υπουργεία Ανάπτυξης – Οικονομικών και Τουρισμού «Συμφωνητικό Μείωσης Τιμής», με την υποχρέωση οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία μείωσης των τιμών, να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων κατά τουλάχιστον 5% στα ¾ των ειδών του τιμοκαταλόγου για να μπορούν να παραλάβουν το σήμα. Η προσπάθεια αυτή θα έχει και ανταποδοτικά οφέλη για τις επιχειρήσεις, όπως προτεραιότητα σε σειρά ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων ενίσχυσης, επικοινωνιακή υποστήριξη με ονομαστική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης κλπ για όσο διάστημα διαρκεί η συμφωνία.

Οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συμμετάσχουν θα λάβουν το ειδικό σήμα για τη μείωση των τιμών, το οποίο θα τοποθετείται σε εμφανές σημείο της επιχείρησής τους.

Τα ειδικά σήματα φέρουν μοναδική αρίθμηση και είναι έγκυρα όταν είναι διακριτά τα λογότυπα και των τεσσάρων φορέων (ΓΣΕΒΕΕ, ΠΟΕΣΕ, ΣΕΤΕ & ΣΕΠΟΑ)

Το ειδικό σήμα παραλαμβάνεται ΔΩΡΕΑΝ από τα γραφεία :

ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46 Αθήνα, τηλ : 210/38.16.600 ώρες 9:00 – 15:00

ΠΟΕΣΕ, Καποδιστρίου 24 Αθήνα, τηλ : 210/33.17.301 ώρες  9:30 – 14:30

Από τα κατά τόπους γραφεία των Σωματείων Μελών της ΠΟΕΣΕ και όπου δεν υφίστανται από τις Τοπικές Ομοσπονδίες της ΓΣΕΒΕΕ.

Για την παραλαβή του ειδικού σήματος θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν :

Παλαιό τιμοκατάλογο που θα φέρει την σφραγίδα της επιχείρησης.

Νέο τιμοκατάλογο με το νέο καθεστώς ΦΠΑ και μειωμένες τις τιμές στα ¾ των ειδών κατά τουλάχιστον 5% (π.χ. αν ο κατάλογος έχει 20 είδη η μείωση πρέπει να περάσει στα 15 είδη) σε δυο (2) στήλες, μια με τις τιμές ΦΠΑ 23% και μια με τις τιμές με ΦΠΑ 13%.

Την σφραγίδα της επιχείρησης.

Υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ του φορέα και της επιχείρησης ότι αποδέχεται τους όρους χορήγησης του Ειδικού Σήματος, το οποίο παραμένει στο αρχείο του φορέα.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By