Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρεμιέρα για το ελληνικό φεστιβάλ Κόμικ

Για 8η συνεχή χρονιά, το ελληνικό φεστιβάλ Κόμικ «Comicdom Con Athens 2013», ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό, στις 19, 20 και 21 Απριλίου 2013 στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

CCA2013-posterΤο μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ, Comicdom Con Athens, αφιερωμένο στα κόμικς, ανοίγει σήμερα στις 11 το πρωί, για όγδοη χρονιά τις πύλες του, παρουσιάζοντας στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ένα πλούσιο μπουκέτο εκθέσεων, συναυλιών και εκδηλώσεων.

Στο φετινό φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 21 Απριλίου, συμμετέχουν διεθνείς προσκεκλημένοι και ανερχόμενοι δημιουργοί.  Εξάλλου, σε συνεργασία με το Μουσείο Herge, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, η έκθεση «Η Ζωή και το έργο του Herge», αφιέρωμα στον Τεντέν και τον δημιουργό του.

Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, από το γραφείο Τύπου της Comicdom Press μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πως «είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε το φεστιβάλ για 8η χρονιά με μεγάλη επιτυχία».

Διεθνείς προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο βετεράνος Βρετανός σεναριογράφος John Wagner, συνδημιουργός, μεταξύ άλλων, του χαρακτήρα Judge Dredd (Δικαστής Ντρεντ), ο καταξιωμένος Βρετανός σεναριογράφος Jamie Delano (HELLBLAZER), ο ταλαντούχος Ιταλός σχεδιαστής Matteo Scalera, γνωστός για τη δουλειά του στα SECRET AVENGERS και DEADPOOL και με σημαντική καριέρα στη χώρα του.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2013 περιλαμβάνει εκτός της έκθεσης, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιρειών, παιδικό πρόγραμμα, τα Comicdom Awards -τα μοναδικά βραβεία κόμικς για τους Έλληνες δημιουργούς- καθώς και τον δημοφιλή διαγωνισμό Cosplay. Ο διαγωνισμός για πρώτη φορά φέτος αποτελεί και εθνικό προκριματικό διαγωνισμό για το EuroCosplay 2013, καθώς ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στο MCM EXPO του Λονδίνου.

Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

[content_left title=»»][/content_left]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By