Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Πρεμιέρα με ήττα στη Μιλούζ για τον ΠΑΟ (78-69 από τον Ερ.Αστέρα)

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… αριστερό στο τουρνουά της Μιλούζ στη Γαλλία, καθώς ηττήθηκε με 78-69 από τον Ερυθρό Αστέρα, με το αποτέλεσμα φυσικά να είναι το λιγότερο σημαντικό για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που είχε την ευκαιρία να κάνει κάποιες δοκιμές στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

132387xlargeΒέβαια, ο Μαυροβούνιος δεν κατάφερε να κάνει όσες δοκιμές θα ήθελε, καθώς έτσι κι αλλιώς πήγε στη Γαλλία με… προσωπικό ασφαλείας. Σλότερ, Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης έχουν μείνει στην Αθήνα λόγω τραυματισμών, ο Μαυροκεφαλίδης που ταξίδεψε με την αποστολή, έμεινε εκτός φιλικού καθώς έκανε ατομικό πρόγραμμα (θλάση στον τετρακέφαλο), ενώ στην Αθήνα επέστρεψε και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον!
Ο Αμερικανός εν τέλει δεν αγωνίστηκε κατά της πρώην ομάδας του, αφού είχε από την προηγούμενη μέρα ενοχλήσεις στην κνήμη του αριστερού ποδιού και κρίθηκε σκόπιμο να επιστρέψει στη… βάση για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να αρχίσει θεραπείες προκειμένου να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη διάθεση του Ιβάνοβιτς.
Αντίθετα, ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό ήταν η συμμετοχή του Φώτση, αλλά και του Γκιστ. Μάλιστα, ο Αμερικανός ήταν ο πρώτος σκόρερ των πράσινων με 15 πόντους, παρότι βρίσκεται μόλις ένα 24ωρο με την υπόλοιπη ομάδα…
Τα δεκάλεπτα: 18-11, 40-32, 57-48, 78-69.
Μετά το πρώτο τεστ του Παναθηναϊκού στο τουρνουά, ο προπονητής της ομάδας, Ντούσκο Ιβάνοβιτς τόνισε: «Δεν βρήκαμε τον ρυθμό μας, παίξαμε πιο αργά απ’ όσο επιθυμούμε. Θέλουμε να παίξουμε σε καλύτερο ρυθμό. Πρέπει να γίνουμε περισσότερο επιθετικοί και πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας στο πέντε εναντίον πέντε. Σε όλο τον αγώνα ακολουθούσαμε στο σκορ, πλησιάσαμε κάποιες στιγμές αλλά δεν μπορέσαμε να περάσουμε καθώς δεν ήμασταν όσο επιθετικοί χρειαζόταν, δεν είχαμε ενέργεια και δεν βρήκαμε λύσεις από τα σουτ».

By