Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρεμιέρα με μικροπροβλήματα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή (φωτό)

Κρίθηκε πετυχημένη αν και για καλό και για κακό έγινε και με τον παραδοσιακό τρόπο, με τον Δάνη Τζαμτζή στη γνωστή θέση του ψηφολέκτη

karta

Μόλις 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα χρειάστηκε για να ψηφίσουν σήμερα στη Βουλή, όπου έκανε πρεμιέρα η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Για τη δεύτερη επαναληπτική ψηφοφορία, επειδή κάποιοι αργούν να μπουν στην αίθουσα, χρειάστηκε 1 λεπτό και 35 δευτερόλεπτα.

Κρίθηκε πετυχημένη αν και για καλό και για κακό έγινε και με τον παραδοσιακό τρόπο, με τον Δάνη Τζαμτζή στη γνωστή θέση του ψηφολέκτη. Κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η ψηφοφορία «κόλλησε» όταν έγινε παραδοσιακά, με την κλασσική ανάγνωση του καταλόγου. Κι αυτό γιατί Προεδρείο και ψηφολέκτες μπλέχτηκαν για το ποια άρθρα ψήφισαν ή καταψήφισαν οι βουλευτές του Α’ Θερινού Τμήματος.

Παρατράγουδα βέβαια, υπήρξαν και με το ηλεκτρονικό σύστημα, κι αυτό γιατί ορισμένοι –μαθημένοι αλλιώς- καθυστέρησαν να μπουν στην αίθουσα ή γιατί κάποιοι άλλοι άργησαν να τοποθετήσουν την κάρτα τους αφού δεν είχαν εξοικειωθεί με το καινούργιο σύστημα.

Από Οκτώβριο πάντως, θα λειτουργήσει και το ηλεκτρονικό απουσιολόγιο, καθώς το σύστημα έχει ήδη τοποθετηθεί στις πόρτες της Ολομέλειας.

 

By