Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καλεί τον πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία ο Χρ. Μαρκογιαννάκης

lista lagarde papakostantinou stick

Αρνήθηκε ο πρόεδρος της προανακριτικής να κληθεί ο πρέσβης στο Παρίσι για τη λίστα Λαγκάρντ.

fosphots.com | Alexandros Katsis
fosphots.com | Alexandros Katsis

Διαμαρτυρία στον Πρόεδρο της Βουλής εναντίον του προέδρου της Προκαταρκτικής Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι αρνήθηκε να δεχθεί γραπτό αίτημα για κλήση του Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι Κ. Χαλαστάνη.

Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας και Ζ. Κωνσταντοπούλου η εκ νέου κλήση του Κ. Χαλαστάνη είναι απαραίτητη μετά την αποκάλυψη του γαλλικού εγγράφου που αποδεικνύει ότι η λίστα Λαγκάρντ παρελήφθη «με επίσημο έγγραφο και με ρητές οδηγίες φορολογικής χρήσης, στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας, που ισχύει εδώ και δεκαετίες». Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Χαλαστάνης ήταν ο Πρέσβης που παρέλαβε το 2010 τη λίστα αποκρύβοντας, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το επίμαχο έγγραφο, αλλά και ότι είχε στείλει (στις 13 Σεπτεμβρίου 2010) ο ίδιος έγγραφο αίτημα στο γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι ο Χρ. Μαρκογιαννάκης «αρνήθηκε να παραλάβει το αίτημα για κλήτευση του κ. Χαλαστάνη και διέκοψε βίαια τη συνεδρίαση, παρεμποδίζοντας την προφορική ανάπτυξή του αιτήματος».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By