Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προανήγγειλε ανασχηματισμό ο Βενιζέλος

«Κάποια πρόσωπα θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο» είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο – Ενστάσεις για το σχέδιο Αθηνά
Political Council at PASOK / ΠΑΣΟΚ, Πολιτικό ΣυμβούλιοΠροανήγγειλε ανασχηματισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ! Μιλώντας χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, είπε πως «κάποια πρόσωπα θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο» – αναφερόμενος εμμέσως στον ανασχηματισμό – ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρεμβαίνει στην κυβερνητική πολιτική και μέσω των εισηγητών του.
Και ο νέος γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό, λέγοντας πως οι τροποποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης θα πρέπει να συνδεθούν με τον ανασχηματισμό ώστε «το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει τις αλλαγές με ξεκάθαρες μεταρρυθμίσεις».
Στη συνεδρίαση του οργάνου ακούστηκαν ωστόσο και φωνές περί διαφοροποίησης του ΠΑΣΟΚ από την Νέα Δημοκρατία.

Θιασώτες της άποψης αυτής ήταν κυρίως οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Τόνια Αντωνίου αλλά και η Φώφη Γεννηματά, ζητώντας να υπάρξει σταθερό μέτωπο έναντι της ΝΔ.

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσης «διμέτωπο» και με το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι θα πρέπει η Ιπποκράτους να αναδείξει με μεγαλύτερη έμφαση ότι η πρόταση Τσίπρα για τα 2 δις ευρώ από το ELA προς την Κύπρο ούτε εφικτή ήταν αλλά και θα έκλεινε τη στρόφιγγα από την ΕΚΤ για την Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαουλίδης ζήτησε να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ πρόταση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ώστε να εξασφαλιστεί η επιμήκυνση των δανείων τους χωρίς επιπλέον τόκους.
Διαφωνίες υπήρξαν μεταξύ των μελών του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και για το σχέδιο «Αθηνά». Ο Θάνος Μωραΐτης είπε ανοικτά ότι διαφωνίε με την γενική κατεύθυνση του σχεδίου, ενώ και ο γραμματέας της νεολαίας Παύλος Χρηστίδης υποστήριξε ότι το εν λόγω ν/σ έχει ρουσφετολογική αντίληψη και έλλειμα αντικειμενκών κριτηρίων και πως «παρά την ονομασία του στερείται κάθε σοφίας». Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, απάντησε στον Θ. Μωραΐτη ότι παρότι εκλήθη σε συνάντηση με το υπουργείο για το «Αθηνά» δεν προσήλθε ποτέ.
Τέλος ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ότι τους επόμενους μήνες θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Πλειοδοτώντας ορισμένα στελέχη ζήτησαν μάλιστα να προωθηθεί η αναγκαιότητα μιας νέας ευρωπαϊκής Συνθήκης καθώς του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

 

 

By