Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προβάδισμα Καμίνη δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο δήμαρχος Αθηναίων φαίνεται ότι κερδίζει στην πρόθεση ψήφου στις πρώτες προεκλογικές δημοσκοπήσεις

kaminis

Προβάδισμα στο Γιώργο Καμίνη για το δήμο της Αθήνας, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών, δίνουν δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο, ενώ ο κ. Καμίνης προηγείται και στην τρίτη δημοσκόπηση, της Metron Analysis, που είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της MRB για την Real News o Γιώργος Καμίνης έρχεται πρώτος με 20% και ακολουθούν Άρης Σπηλιωτόπουλος 13,4%, Νικήτας Κακλαμάνης 12,4%, Ηλίας Κασιδιάρης 11%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης 9,6%, Βασίλης Καπερνάρος 6,4%, Νίκος Σοφιανός 6,2% και Γρηγόρης Βαλλιανάτος με 1,7%.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι στο δεύτερο γύρο ο νυν δήμαρχος Αθήνας κερδίζει τους τέσσερις πιθανούς αντιπάλους του: τον Α. Σπηλιωτόπουλο με 36,7% έναντι 30%, τον Ν. Κακλαμάνη με 35,6% έναντι 31,7%, τον Γ. Σακελλαρίδη με 37% έναντι 23% και τον Η. Κασιδιάρη με 51,3% έναντι 21,4%.

Πλεονέκτημα δείχνει να αποκτά ο κ. Καμίνης και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το Πρώτο Θέμα, καταλαμβάνοντας την πρωτιά με ποσοστό 18,4%. Ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,1%, ακολουθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης με 12,1% ο Ηλίας Κασιδιάρης με 10,8%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10,7%, ο Νίκος Σοφιανός με 4,7%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 4,3% και ο Γιώργος Αμυράς με 2,6%.

Προβάδισμα του Γιώργου Καμίνη για τη δημαρχία της Αθήνας, με ποσοστό 20%, δείχνει και η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis.

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξέφρασε στο Mega την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να βγει νικητής στο δήμο, και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, ενώ, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην οποία καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή έχει χαμηλή αναγνωρισιμότητα συγκριτικά με τους συνυποψηφίους του.

Τις υποψηφιότητες του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Νικήτα Κακλαμάνη για το Δήμο της Αθήνας επιχείρησε να απαξιώσει στο μεταξύ ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ενώ τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ διεκδικούν την αντιμνημονιακή ψήφο του ελληνικού λαού.

«Οι πολλές υποψηφιότητες δημιουργούν πρόβλημα στην ΝΔ, αλλά το σημαντικότερο είναι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που δεν ασχολείται κανείς» είπε στον ΣΚΑΪ και τον Κώστα Αλατζά η βουλευτής του κόμματος Σοφία Βούλτεψη.

By