Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προβάδισμα 3,9 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Το  ΠΑΣΟΚ/Ελιά καταλαμβάνει 5,8%  και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Χρυσή Αυγή

dimoskopisi-ereuna-ekloges

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ  κατά 3,9 μονάδες  έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της ΚAΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής». Η δημοσκόπηση της KAΠΑ Research παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το  ΠΑΣΟΚ/Ελιά καταλαμβάνει 5,8%  και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Χρυσή Αυγή, που είναι τρίτο κόμμα και «παίρνει» 6,4%.

Παρά τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το  ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα και το κλίμα εσωστρέφειας που προσπαθούν να δημιουργήσουν ορισμένα στελέχη του κινήματος, φαίνεται ότι ότι το κόμμα ανακάμπτει, κερδίζοντας  την εμπιστοσύνη των πολιτών, λόγω της ευθύνης που έχει επιδείξει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Εξάλλου, δεν ήταν λίγες οι δημοσκοπήσεις που διαψεύστηκαν, όταν στις  πρόσφατες ευρωεκλογές του Μαϊου, η Ελιά κατάφερε να φθάσει στο 8%, την στιγμή που διάφορες  έρευνες έδειχναν πολύ μικρότερα ποσοστά, «πριμοδοτώντας» το νεοσύστατο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Με την αναγωγή επί των έγκυρων, πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να διαψεύσει για ακόμα μια φορά αρκετούς δημοσκόπους που θέλουν «καθηλωμένο» το κόμμα λίγο πάνω από το 3%.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, την 5η θέση καταλαμβάνει το Ποτάμι με 5,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3 % και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, το ΛΑΟΣ με 1,6% και η ΔΗΜΑΡ με 1,1%. «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,8% των ερωτηθέντων, ενώ «Λευκό- Άκυρο» επιλέγει το 2,7%. Επιπλέον, η αδιευκρίνιστη ψήφος (αναποφάσιστοι- αποχή- δεν απαντώ) ανέρχεται στο 12%.

By