Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Σε Πάτρα, Αγρίνιο, Λαμία και Τρίπολη

vroxiΣοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει σε αρκετές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών, η οποία έφτασε στην έξαρση της τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η έντονη νεροποντή που έπληξε την Πάτρα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες δημιούργησε επικοινωνιακά και συγκοινωνιακά προβλήματα. Δύο οδηγούς απεγκλώβισαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους, από τα λιμνάζοντα ύδατα, εξαιτίας της καταιγίδας που έπληξε την πόλη. Επίσης, λόγω της καταιγίδας, πλημμύρισαν στην Πάτρα δεκάδες υπόγεια και ισόγεια σπίτια και καταστήματα. Η Πυροσβεστική δέχθηκε τη νύχτα περισσότερες από 80 κλήσεις για απάντληση υδάτων και επενέβη σε πάνω από 50 περιπτώσεις με δέκα συνεργεία.

Προβλήματα από τις κακές καιρικές συνθήκες και στο Αγρίνιο όπου έβρεξε καταρρακτωδώς το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και κυρίως υπόγεια. Σύμφωνα με αναφορές αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα του Αχελώου, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση έκανε αδύνατη τη διέλευσή της.

Στη Λαμία τα προβλήματα είχαν διαφορετική μορφή καθώς αν και δεν έβρεξε εν τούτοις ο πολύ ισχυρός άνεμος έκοψε δέντρα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ προκάλεσε η κακοκαιρία και έριξε στο σκοτάδι τη μισή Αρκαδία τα ξημερώματα. Κεραυνός που έπεσε στις 4.15 το πρωί προκάλεσε ζημιά σε γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος 150 KW με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε όλη την Τρίπολη, σε όλο το οροπέδιο της Μαντινείας και στην Κυνουρία. Συνεργεία της ΔΕΗ κινήθηκαν γρήγορα και μία ώρα αργότερα αποκατέστησαν τη βλάβη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By