Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Προβλήματα στην εφαρμογή υπολογισμού του εφάπαξ

ergasias asfalisi

 Όπως διαπιστώνει το υπουργείο Εργασίας

ergasias asfalisi
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Προβλήματα στην εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ διαπιστώνει το υπουργείο Εργασίας με συνέπεια να εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους, ώστε να διασφαλίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να εξασφαλίζεται η οικονομική ισορροπία και βιωσιμότητα του συστήματος.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης «υπάρχει αντικειμενική αδυναμία συλλογής των ασφαλιστικών στοιχείων των εισφορών του κάθε ασφαλισμένου, από την έναρξη της ασφάλισης του έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013, ώστε να συγκεντρωθούν στον ατομικό του λογαριασμό που θα τηρείται στον άλλο φορέα από 1ης Ιανουαρίου 2014».

Στην έγγραφη απάντησή του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη και Αλ. Μητρόπουλο ο υπουργός Εργασίας ενημερώνει ότι το θέμα μελετάται και εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις, ενώ σημειώνει πως δεν ευσταθεί η εκτίμηση ότι τα εφάπαξ θα μειωθούν με το νέο τρόπο υπολογισμού, σε σχέση με τις σημερινές παροχές, καθότι «δεν είναι δυνατό να γίνει σήμερα υπολογισμός, αλλά ουτε να εκτιμηθεί, από τη στιγμή που δεν είναι γνωστά σήμερα για τους τομείς, τα οικονομικά και στατιστικά δεδομένα της 31ης Δεκεμβρίου του 2014 και εφεξής, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο νέο τρόπο υπολογισμού».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By