Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προβλήματα στην «πρώτη» του iOS8

Χιλιάδες χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εγκατάσταση και τη λειτουργία του iOS8.

1

Κύμα ανησυχίας, χιλιάδων παραπόνων και προβλημάτων φέρεται να φέρνει μαζί του το νέου λειτουργικό της Apple, iOS 8,

Από χθες όπου σταδιακά και σε παγκόσμιο επίπεδο το λογισμικό εμφανίστηκε στις συσκευές ως ειδοποίηση προς εγκατάσταση, χιλιάδες πελατών εκφράζουν –που αλλού- στα social media, πολλά παράπονα για διάφορα θέματα.

Τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν ήταν πολλά:

Ελλειψη χώρου στη συσκευή

Χρήστες με σχεδόν γεμάτο δίσκο στα κινητά τους τηλέφωνα, αναγκάστηκαν να διαγράψουν πολλές εφαρμογές, μουσική και φωτογραφίες, προκειμένου να χωρέσει το νέο λειτουργικό. Αυτό συνέβη γιατί για ένα μικρό χρονικό διάστημα, η συσκευή πρέπει να φιλοξενήσει και το παλιό λειτουργικό iOS7 και το νέο αρχείο του iOS 8 αλλά και το αποσυμπιεσμένο μέγεθός του, μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση οπότε το παλιό λειτουργικό διαγράφεται, όπως και το κατεβασμένο αρχείο του iOS 8. Οι χρήστες που ολοκλήρωσαν όλα τα βήματα είδαν ότι μόλις το τηλέφωνο επανεκκινήθηκε, ο δίσκος της συσκευής τους απέκτησε ξανά τον ελεύθερο χώρο που είχε πριν την εγκατάσταση

Λύση

Το iOS 8 απαιτεί στιγμιαία περίπου 4-5GB για να τη διαδικασία εγκατάστασης. Αν δεν τα έχετε, αφαιρέστε εφαρμογές ή φωτογραφίες και μουσική. Μετά μπορείτε να τα ανακτήσετε από το backup.

Μη ολοκλήρωση εγκατάστασης

Πολλοί χρήστες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση.

Λύση

Πολλοί από αυτούς είχαν jailbroken συσκευές οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στις αναβαθμίσεις γενικώς. Για αυτούς προτείνεται να κάνουν πρώτα restore τη συσκευή τους από τις ρυθμίσεις και μετά να εγκαταστήσουν το νέο λειτουργικό. Αργότερα μπορούν να επαναφέρουν τα δεδομένα τους από το backup.

HealthKit

Σημαντικά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίσουν και πολλοί χρήστες που ολοκλήρωσαν την επιτυχώς την εγκατάσταση, αλλά σε άλλους τομείς. Η εφαρμογή HealthKit φέρεται να δημιουργεί προβλήματα σε άλλες εφαρμογές καθυστερώντας τη λειτουργία των κινητών και των τάμπλετ οπότε για την ώρα η Apple έχει αφαιρέσει από το AppStore κάποιες εφαρμογές υγείας που συνεργάζονταν με το HealthKit.

Λύση

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορεί να αποκατασταθεί από τον χρήστη αφού μπορεί να δημιουργείται από άλλες εφαρμογές ή από bug στο ίδιο το healthkit και θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Λοιπά προβλήματα

Όπως σε κάθε παρουσίαση νέου λειτουργικού, μερικά μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα βγαίνουν στο φως. Η λύση προσφέρεται συνήθως αρκετά γρήγορα από την εταιρία αλλά αν δεν μπορείτε να περιμένετε διαβάστε στο ειδικό άρθρο μας για το νέο λειτουργικό θα μάθετε και πως μπορείτε να επιστρέψετε με ασφάλεια στο iOS 7 μέχρι η Apple να προσφέρει τις απαραίτητες βελτιώσεις.

By