Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για τις διαπραγματεύσεις με τρόικα

Να τελειώσουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις, διαμηνύει η Ιπποκράτους.

 © FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Με προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ τις διαπραγματεύσεις με τρόικα για να κλείσει η εκταμίευση των 8,8 δις ευρώ. Στην Ιπποκράτους λένε ότι δεν υπάρχει χρόνος και η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει τα ταχύτερο, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την πλήρη εκταμίευση όλων των δόσεων.

Το βασικό ζήτημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι να επιβεβαιωθεί ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, αλλά οι αποκλίσεις να αφομοιωθούν έως το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής.Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση στην συγχώνευση της Εθνικής με τη eurobank και υπογραμμίζουν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο καθώς αυτή η κίνηση στον τραπεζικό τομέα θα επηρεάσει θετικά το κλίμα.

Στην Ιπποκράτους επιμένουν στην προώθηση της πρότασης τους για τους ανέργους και αποδίδουν πολύ μεγάλη σημασία στις ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία,τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθώς εκτιμούν ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα δώσουν ανάσα και στα νοικοκυριά ,που δύσκολα ανταπεξέρχονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αλλά και στα δημόσια ταμεία.

Για το φόρο στα ακίνητα και τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στο ΠΑΣΟΚ αισθάνονται δικαιωμένοι καθώς όπως σημειώνουν «έγινε επιτέλους ευρύτερα δεκτό ότι η απόφαση για το ΕΕΤΗΔΕ ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο το Σεπτέμβριο του 2010, ελήφθη γιατί δεν υπήρχε άλλη ηπιότερη εφαρμόσιμη λύση και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το πακέτο των μέτρων του Νοεμβρίου του 2012 υπερβαίνει τα 14,5 δις ευρώ. Επίσης έγινε πλέον αποδεκτό από όλους, σε αντίθεση με τη δημαγωγία προηγούμενων φάσεων, ότι σε κανένα νοικοκυριό δεν διεκόπη από το 2010 έως σήμερα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ».

By