Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προβοκάτσια Μαξίμου κατά ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει η Αυγή

Συζητήσεις προκάλεσε δημοσίευμα της Αυγής, που κάνει λόγο για προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Μαξίμου.

shadow skia

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλά για προβοκάτσια κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βάση οργανωμένο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου.

Το ρεπορτάζ που υπογράφει ειδικός συνεργάτης υποστηρίζει ότι την προβοκάτσια κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν εισηγηθεί οι «ακραίοι σύμβουλοι» του Αντώνη Σαμαρά και το έχει συζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ύπαρξη σχεδίου συνάγεται από  πληροφορίες, ακριτομύθιες, δημόσιες δηλώσεις, αλλά και διαρροές που έχουν ως πηγή τους στελέχη της ΕΥΠ, μετριοπαθή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και «βιαστικούς» του Μαξίμου. Στόχος της προβοκάτσιας, όπως υποστηρίζει, είναι να πληγούν όποιες κινήσεις αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική, η αριστερά γενικότερα και ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, μέσω παρακρατικών μηχανισμών, αλλά και τομέων του κράτους.

«Να χτυπηθεί η αριστερή βία, είναι το σύνθημα του Μαξίμου προς τα δυναμικά στηρίγματα της πολιτικής Σαμαρά τόσο στην αστυνομία και την ΕΥΠ, όσο και στη Δικαιοσύνη. Σειρά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το παρασύνθημα, ενώ έχουν τεθεί ήδη σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί εκείνοι που ανέλαβαν να επιβεβαιώσουν στην πράξη τη θεωρία των δύο άκρων», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σχέδιο καλύπτει νομικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και συγκεκριμενοποιήθηκε σε στενή συνεργασία του κ.Σαμαρά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η προβοκάτσια -πάντα σύμφωνα με την Αυγή- προβλέπει κινήσεις σε τρεις άξονες:

Πρώτον, το βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με αναφορές στην «αριστερή βία» από ανθρώπους του πρωθυπουργού. Η εφημερίδα σχολιάζει πως το γεγονός ότι η θεωρία των δύο άκρων δεν περνάει στην κοινή γνώμη αντί να αποθαρρύνει τους εμπνευστές της, τους κάνει να προσπαθούν ακόμη περισσότερο να αποδείξουν την ισχύ της χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.

Δεύτερον, με συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα να στοιχειοθετηθεί η σχέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιασδήποτε μορφής βία.

Τρίτον, την κινητοποίηση «πρόθυμων»στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι όπως γράφει το ρεπορτάζ «θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την «αντιεγκληματική» νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά».

Η Αυγή υποστηρίζει ότι:  «Το σύνθημα εφαρμογής του σχεδίου, με το οποίο «παίζουν» εδώ και καιρό τα δυναμικά στηρίγματα του Σαμαρά, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός διακηρύσσοντας από την Ουάσιγκτον ότι εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και «η ακραία αντιπολίτευση που μιλάει για έξοδο από το ΝΑΤΟ, το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».»

Επικαλείται δε πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίες έλεγαν πως ο πρωθυπουργός μόνο λάθος δεν έκανε χρησιμοποιώντας μια διατύπωση η οποία θέτει «εκτός νόμου» δυνάμεις της Αριστεράς.Επικαλείται επίσης μετριοπαθείς κύκλους της Ν.Δ, αναφέροντας ότι υποστηρίζουν πως ο κ.Σαμαράς με τη φράση αυτή έδωσε πράσινο φως «για να τεθούν σε κίνηση μηχανισμοί και δυνάμεις που εν ονόματι της αποσταθεροποίησης της αντιπολίτευσης απειλούν με γενικότερη αποσταθεροποίηση, η οποία μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες για τη χώρα».

Υπό το πρίσμα αυτό ερμηνεύει η εφημερίδα τη διαφωνία στελεχών της Ν.Δ όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος Ευάγγελος Αντώναρος, ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη θεωρία των δύο άκρων. «Ενώ επίσης διακινήθηκε, καθόλου τυχαία, η πληροφορία ότι και ο Κώστας Καραμανλής είναι αντίθετος τόσο με το είδος της οξείας επίθεσης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και με όσα υποστηρίζει και συνεπάγεται η θεωρία των δύο άκρων», προσθέτει το δημοσίευμα της Αυγής.

Ως αποδεικτικά της ύπαρξης σχεδίου στοχοποίησης της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα αναφέρει τις δηλώσεις ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα των Βορίδη, Λαζαρίδη και Κρανιδιώτη για τα δύο άκρα, τη βία της αριστεράς και τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με λογικές εκτός νόμου.

Αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις  του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι παρακολουθούν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να τον συνδέσουν με όσα έγιναν στις Σκουριές και την κατάθεση ερώτησης από το βουλευτή της Ν.Δ Άρη Σπηλιωτόπουλο για τη νομιμότητα των παρακολουθήσεων Χρυσαυγιτών από την ΕΥΠ, την ώρα που συνεχιζόταν η δημόσια αντιπαράθεση για την παρακολούθηση τηλεφώνων πολιτικών.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By