Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Προβόπουλος για κούρεμα σε καταθέσεις: «Δεν τίθεται θέμα»

«Η ρευστότητα στην αγορά θα επιστρέψει με τη βελτίωση της οικονομίας» τονίζει η ΤτΕ

stournaras-provopoulos

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα καταθέσεων στο προβλεπτό μέλλον» τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, Γ.Προβόπουλος σε συνάντηση με την ΟΤΟΕ.

Οι τράπεζες έχουν ήδη ξεπεράσει τις βασικές δυσκολίες, είπε, προσθέτοντας, όμως, ότι το πρόβλημα που καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν είναι οι αυξημένες επισφάλειες.

Τα προγράμματα αναδιάρθρωσης θα «δείξουν» τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα καλυφθούν, γιατί υπάρχει ικανοποιητικό «μαξιλάρι» αδιάθετων κεφαλαίων, καθησύχασε ο διοικητής της ΤτΕ.

Σε ό,τι αφορά δε τις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες των οποίων η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε πρόσφατα, ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια.

Αναφορικά με τη ρευστότητα στην αγορά, ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι η περιορισμένη πιστωτική επέκταση δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό φαινόμενο, «γιατί υπάρχει ακόμα αυξημένος πιστωτικός κίνδυνος, αλλά στη χώρα μας η ψυχολογία θα αλλάξει και θα κινηθεί σε θετική κατεύθυνση, όταν αρχίσει να ανεβαίνει το ΑΕΠ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By