Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προβόπουλος: Τα κακά είναι πίσω μας, αλλά δεν χρειάζεται ανεμελιά

«Άλλοι θα χάσουν τον ύπνο τους, αλλά δεν εννοώ ότι είναι τα ίδια προβλήματα με το παρελθόν» τόνισε ο  τέως διοικητής της ΤτΕ 

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

«Η χαλάρωση και ο εφησυχασμός» είναι ο χειρότερος εχθρός μας επεσήμανε ο τέως διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, κρούοντας καμπανάκι για συνέχιση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει και «οδήγησε» στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη την ετήσια -τελευταία του- Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, ο Γ. Προβόπουλος επεσήμανε πως η δύσκολη περίοδος πέρασε, αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. «Τα κακά είναι πίσω μας, αλλά δεν χρειάζεται ανεμελιά», είπε ο απερχόμενος διοικητής της ΤτΕ και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν θα κοιμάται τώρα ήσυχος, σχολίασε πως όσα είπε (σ.σ. χθες) ήταν για όλη την 6ετή δύσκολη περίοδο.

«Άλλοι θα χάσουν τον ύπνο τους, αλλά δεν εννοώ ότι είναι τα ίδια προβλήματα με το παρελθόν», πρόσθεσε, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διώξει το νέο διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. «Μην με βάζετε να σχολιάσω απόψεις των πολιτικών μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας». «Δεν σχολιάζω», περιορίστηκε να πει και στο ερώτημα εάν η σημερινή πολιτική ηγεσία έχει διδαχθεί από τα λάθη της προηγούμενης περιόδου.

«Εύχομαι να μην ξαναπαρουσιαστεί τέτοια περίοδος για τη χώρα, εγώ έπραξα απόλυτα το καθήκον μου, η χώρα πέρασε δύσκολη περίοδο», είπε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Από την πλευρά του ο Ευ. Μεϊμαράκης εξήρε το έργο του Γ. Προβόπουλου και αναφερόμενος στη συμβουλή του στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, είπε πως θα τον ακολουθούν θετικά σχόλια και αυτό είναι μεγάλη παρακαταθήκη. «Ακούμε τις συμβουλές σας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρά το ότι όπως είπατε και εσείς, κάποιοι δεν τις εισάκουσαν όσο θα έπρεπε», σχολίασε ο Ευ. Μεϊμαράκης.

Πάντως, ο απερχόμενος διοικητής της ΤτΕ που δέχθηκε την ευχή «καλός πολίτης», είχε χαμογελαστός πως την ίδια ευχή του έδωσε και η μητέρα του.

By