Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Προειδοποίηση Κάμερον προς τους ψηφοφόρους για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας  κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην κάνουν ένα «άλμα στο άγνωστο»

David-Cameron

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην κάνουν ένα «άλμα στο άγνωστο» ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα πολύτιμη και ιδιαίτερη. Αυτό είναι που διακυβεύεται. Συνεπώς ας μην αφήσουμε καμιά αμφιβολία στους Σκοτσέζους: θέλουμε απελπισμένα να μείνετε, δεν θέλουμε να διαλυθεί αυτή η οικογένεια εθνών» γράφει στην Daily Mail.

«Αν το Ηνωμένο Βασίλειο διαλυθεί, διαλύεται για πάντα. Η επιλογή που σας προσφέρεται είναι συνεπώς ξεκάθαρη: ένα άλμα στο άγνωστο με το “ναι” ή ένα καλύτερο μέλλον για τη Σκοτία με το “όχι’» υπογραμμίζει.

Ο πρωθυπουργός προσθέτει πως ψηφίζοντας «όχι», οι σκωτσέζοι θα παραμείνουν στην Ένωση, αλλά με ενισχυμένες αρμοδιότητες για τη Βουλή, όσον αφορά το δανεισμό, τους φόρους και τις δαπάνες.

Καθώς το Συντηρητικό Κόμμα του Κάμερον δεν είναι δημοφιλές στη Σκοτία -κατέχει μόνο μία από τις 59 έδρες της τοπικής Βουλής- ο πρωθυπουργός κράτησε χαμηλό προφίλ στη διάρκεια της εκστρατείας μέχρι που μια δημοσκόπηση έφερε το στρατόπεδο της ανεξαρτησίας επικεφαλής στις προθέσεις ψήφου.

Σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης, ο Κάμερον μπορεί να υποχρεωθεί σε παραίτηση από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του αν αποτύχει να εμποδίσει τη Σκωτία να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν μια σημαντική μείωση της πρόθεσης ψήφου υπέρ της Ένωσης σε σχέση με τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα τα δύο στρατόπεδα να είναι στήθος με στήθος.

By