Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προειδοποιήσεις Ομπάμα – Κάμερον προς Ρωσία

Η απομόνωση της Ρωσίας θα βαθύνει εάν δεν υπάρξει διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση

aeroplano

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να μάθουμε την αλήθεια για την συντριβή του αεροσκάφους στην Ουκρανία και να περισυλλέξουμε τις σορούς των θυμάτων, τόνισε, σε δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι υποστηριζόμενοι από την Ρωσία αποσχιστές εμποδίζουν το έργο των διεθνών παρατηρητών στον τόπο της συντριβής, ακόμη και πυροβολώντας στον αέρα.

«Η Ρωσία έχει ευθύνη να αναγκάσει τους αποσχιστές να συνεργαστούν και να σταματήσουν να εμπλέκονται με τα στοιχεία της έρευνας», υπογράμμισε ο κ. Ομπάμα, κατηγορώντας τους φιλορώσους αντάρτες ότι μετακινούν σορούς και αλλοιώνουν στοιχεία.

Η απομόνωση της Ρωσίας θα βαθύνει εάν δεν υπάρξει διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση, πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κάμερον: «Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από φιλορώσους αποσχιστές»

cameron 01

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όλα συντείνουν ότι το μαλαισιανό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία καταρρίφθηκε από φιλορώσους αποσχιστές.

«Η κατάρριψη έγινε με πύραυλο τύπου SA11», σημείωσε ο κ. Κάμερον.

Θεωρείται κοινό μυστικό διεθνώς ότι οι αποσχιστές ενισχύονται με όπλα και προμήθειες από την Ρωσία, αν και η Μόσχα αρνείται κάτι τέτοιο κατηγορηματικά.

 

By