Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προειδοποιεί τους εφοριακούς ο Σταϊκούρας

Ο Χρ. Σταϊκούρας προειδοποιεί τους προϊσταμένους στο Δημόσιο να μην παρεκκλίνουν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου

Deputy Finance Minister Christos Staikouras  / Παρουσίαση απο τον Χ. Σταικούρα

Μήνυμα προς τους προϊσταμένους όλων των δημοσίων υπηρεσιών ότι κανείς δεν θα παρεκκλίνει από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Α. Ψυχάρη που πρότεινε να διακοπεί η μισθοδοσία στους προϊσταμένους που δεν εφαρμόζουν το νόμο, ο Χρ. Σταϊκούρας τόνισε πως όσοι παρεκκλίνουν θα υποχρεωθούν αφενός να εναρμονιστούν και αφετέρου να επιστρέψουν τους πόρους. «Ορισμένα ρετιρέ έκλεβαν το πετρέλαιο των φτωχών», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι τα ποσά που χάθηκαν αντιστοιχούν σε εκείνα που δίνονται σε ευπαθείς ομάδες για το πετρέλαιο θέρμανσης.

«Η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών θα συνεχιστεί για να εντοπιστεί κάθε νησίδα απόκλισης από το ενιαίο μισθολόγιο», διαβεβαίωσε ο Χρ. Σταϊκούρας αναφορικά με τους έκτακτους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί έως τώρα, από τους οποίους προέκυψε μια περίπτωση μη εφαρμογής του νόμου. Πρόκειται για το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του οποίου το ΔΣ –όπως είπε- ο αναπληρωτής υπουργός απομακρύνθηκε.
Σύμφωνα με τον Χρ. Σταϊκούρα η έως τώρα εφαρμογή του νόμου κρίνεται ικανοποιητική με το μισθολογικό κόστος να αναμένεται να φτάσει το 2014 στο 8,5% του ΑΕΠ, έναντι 9,6% που ήταν το 2011.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By