Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προθεσμία έλαβαν οι Νίκος Μίχος και Ηλίας Κασιδιάρης

Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτή, αλλά κανιβαλισμός υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης 

mixos-1

Προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα έλαβαν για τις απολογίες τους από τις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής οι βουλευτές του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχος έλαβε προθεσμία για την Τετάρτη, 9 Ιουλίου, ενώ ο συνάδελφός του Ηλίας Κασιδιάρης για την επομένη, 10 Ιουλίου.

Οι δύο βουλευτές κλήθηκαν ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, προκειμένου να απολογηθούν για τη συμπληρωματική κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος τους και αφορά την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Στον βουλευτή Νίκο Μίχο έχει απαγγελθεί επιπλέον και κατηγορία που αφορά την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σε δηλώσεις τους, οι δύο βουλευτές που έχουν αφεθεί ελεύθεροι για τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αμφισβήτησαν την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι η δίωξή τους εξυπηρετεί πολιτικούς λόγους.

«Για δύο κυνηγετικά όπλα με νόμιμες άδειες που είπα εγώ και ο πατέρας μου θυμήθηκαν εννέα μήνες μετά να με φέρουν κατηγορούμενο ότι με αυτά θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση, ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια στη φυλακή. Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτή, αλλά κανιβαλισμός. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους επέδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν στη φυλακή. Είναι γελοίες και σαθρές οι κατηγορίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο Νίκος Μίχος υποστήριξε: «Πρόκειται για ένα πιστόλι που κατείχα παράνομα, αλλά, λόγω της δουλειάς μου. Μου λένε ότι με ένα πιστόλι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση, για να κάνουμε τι; Να πάρουμε τη Βουλή και μετά την Κωνσταντινούπολη;»

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα μεταχθούν από τις φυλακές ενώπιον των ανακριτριών οι κρατούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

By