Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο έλαβε ο Χ. Τομπούλογλου

 Προθεσμία, επίσης, έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση, και ο 40χρονος που κατηγορείται στην υπόθεση

ÅÕÅËÐÉÄÙÍ ÔÏÌÐÏÕËÏÃËÏÕ × ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁÓ

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το απόγευμα έλαβε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση εκβίασης εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.

Προθεσμία, επίσης, έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση, και ο 40χρονος που κατηγορείται στην υπόθεση για απλή συνέργεια στις πράξεις του κ. Τομπούλογλου.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τομπούλογλου επανέλαβε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει» καθώς όπως είναι γνωστό, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι οι 25.000 ευρώ, που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω να παραλαμβάνει, ήταν ποσό που του δόθηκε για δωρεά στο νοσοκομείο.

Συνάντηση Γεωργιάδη- Δ.Σ. του «Αγλαΐα Κυριακού» 

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 12:00, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με το Δ.Σ. του νοσοκομείου, σε μια συνάντηση που τελικώς οδήγησε στην απόφαση της απομάκρυνσης του Χάρη Τομπούλογλου από τη θέση του στο ίδρυμα.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Τομπούλογου από την προεδρία του νοσοκομείου, αλλά και από τη θέση του ισόβιου μέλους του ΔΣ.

Μάλιστα, χθες ο κ. Γεωργιάδης έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όλους ότι δεν θα γίνει ανεκτό κανένα περιστατικό διαφθοράς.

«Η ιδέα ότι μπορούν κάποιοι να τη γλιτώσουν επειδή ανήκουν στα λεγόμενα «δικά μας παιδιά» έχει τελειώσει στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν αποτέλεσε επιλογή του υπουργείου αλλά του διοικητικού συμβουλίου του αρμόδιου ιδρύματος και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες την αλλαγή του τρόπου εκλογής ώστε όπως είπε να έχει λόγο το υπουργείο Υγείας.

Οι διάλογου που καίνε τον Τομπούλογλου

Στη δημοσιότητα έρχονται νέοι διάλογοι-«φωτιά» που κατέγραψε η κρυφή κάμερα του ενδιάμεσου της εταιρείας αλλά και ο «κοριός» της Ασφάλειας Αττικής για τις κατηγορίες του εκβιασμού από τον πρώην πρόεδρο του Αγλαϊα Κυριακού.

Στις 3 Δεκεμβρίου ο Χάρης Τομπούλογλου φέρεται να λέει στον ενδιάμεσο: «Εγώ δεν είμαι ο μ… αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του Υπουργείου Μ.(σ.σ γιατρος), με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

Σε συνάντηση με τον ενδιάμεσο της εταιρείας στις 9 Δεκεμβρίου ο Χάρης Τομπούλογλου εμφανίζεται σε βίντεο να λέει «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς . Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μ (σ.σ. γιατρός ) και θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

Λίγες ημέρες αργότερα στις 14 Δεκεμβρίου ο Χάρης Τομπούλογλου στέλνει από το κινητό τηλέφωνο του το εξής γραπτό μήνυμα στον ενδιάμεσο: «Την Τρίτη έχω Διοικητικό Συμβούλιο, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ».

Στις 16 Δεκεμβρίου ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου μιλάει τηλεφωνικά με τον ενδιάμεσο και αναφέρει: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα με αυτούς αλλά με την εταιρεία. Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό»

Στις 20 Δεκεμβρίου ο Χάρης Τομπούλογλου απαιτεί το ποσό των 30.000 ευρώ από τον ενδιάμεσο. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου ζητούσε να πει το ποσό και αν συμφωνούσαν με το ποσό να χρησιμοποιηθεί ο όρος ημέρες άδειας.

Στις 23 Δεκεμβρίου τελικά ο ενδιάμεσος τηλεφωνεί και λέει στον Τομπούλογλου ότι συμφωνούν στις 25 «μέρες άδεια» δηλαδή 25.000 ευρώ. «Είναι εντάξει 25 μέρες άδεια; Πότε θα έρθεις να υπογράψεις;» του λέει ο ενδιάμεσος.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο Χάρης Τομπούλογλου μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα και ζήτησε δεύτερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Έτσι η απολογία του αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης κατ” επάγγελμα και κατά σε συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και της παθητικής δωροδοκίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By