Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προθεσμία για Τρίτη και Τετάρτη έλαβαν οι συλληφθέντες για τον ένα τόνο ηρωίνης

Έως την απολογία τους, οι 11 συλληφθέντες θα κρατούνται στο Λιμεναρχείο Πειραιά

narkotikaΠροθεσμία για να απολογηθούν κατά ομάδες την Τρίτη και την Τετάρτη έλαβαν ο εφοπλιστής και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, που κατηγορούνται για διακίνηση 1,1 τόνου ηρωίνης, μεταξύ των οποίων ο 15χρονος γιος του και η σύζυγός του.

Το απόγευμα οι 11 συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα στον Πειραιά προσπαθώντας να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Στο σπίτι του εφοπλιστή, που φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, στη Φιλοθέη αλλά και σε άλλο χώρο στο Κορωπί βρέθηκε συνολικά 1,1 τόνος ηρωίνης.

Στοιχεία από τους πρώτους συλληφθέντες  οδήγησαν – κατά πληροφορίες- στον εφοπλιστή και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στη Φιλοθέη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 500 κιλά ηρωίνης ενώ τα υπόλοιπα βρέθηκαν στο Κορωπί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης γινόταν σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά και στη Φιλοθέη, όπου γινόταν η συσκευασία της σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με το Λιμενικό εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420kgr), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr).

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή Ι.ΧΕ. οχήματατα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6,235 και λοιπά αντικείμενα.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, αναφερόμενος το μεσημέρι στα αποτελέσματα της μεγάλης επιχείρησης.

Ο κ. Λαγκαδιάνος είπε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανδρών της δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

By