Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Προκαταβολή» του ΕΣΠΑ ζήτησε απ” τον Μπαρόζο ο Κουβέλης

Την θέση για ανάπτυξη και όχι περισσότερη λιτότητα μετέφερε στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιον

 

Kouvelis-Mparozo3Να γίνουν εμπροσθοβαρή τα προγράμματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζε Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά την συνάντηση τους στις Βρυξέλλες. Ο Φώτης Κουβέλης – όπως επισήμανε εξερχόμενος από την συνάντηση- εστίασε στον «αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ, την αύξηση της προκαταβολής από το νέο πλαίσιο στήριξης 2014-2020». Τόνισε ότι τα κονδύλια αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν προκειμένου «να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Τονίσαμε ότι η στοχευόμενη μείωση φόρων είναι απαραίτητη.

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι ρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα». Τέλος αναφέρθηκε στην πολιτική θέση της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι «είπα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη θέση μας ότι η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία και υπονομεύει την προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση. Είμαστε αντίθετοι σε αυτήν την πολιτική. Η απάντηση στην ύφεση δεν μπορεί παρά να είναι η λήψη άμεσων μέτρων για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία».

Υπενθυμίζουμε ότι στην επίσκεψη Κουβέλη στον Ζοζέ Μπαρόζο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και η Ιπποκράτους αφού κύκλοι της επισημαίνουν πως «θα συμβάλλει στην κατανόηση της ανάγκης να γίνουν ευρύτερα δεκτές οι προτάσεις μας για τον ρόλο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στον πολιτικό Ευρωαπαϊκό νότο και τις προοπτικές της ελληνικής κεντροαριστεράς».

By