Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προκλητικοί οι βουλευτές της ΧΑ

Αποχώρησαν από την ψηφοφορία για άρση ασυλίας τους τα στελέχη του νεοναζιστικού κόμματος

xrisiavgi660_221013

Προκλητικοί και πολύ επιθετικοί εμφανίστηκαν στη Βουλή, που αυτή την ώρα ψηφίζει για την άρση ή μη της ασυλίας τους, οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελ. Ζαρούλια, Στ. Μπούκουρας, Ηλ. Κασιδιάρης και Ηλ. Παναγιώταρος.

Η Ελ. Ζαρούλια που κατηγορείται για την σφαίρα που επιχείρησε να περάσει στα προσωπικά είδη του συζύγου της όταν εκείνος κρατείτο στην Αντιτρομοκρατική, υπήρξε ιδιαίτερα εριστική, κατηγορώντας τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ότι είναι οι χειρότεροι τύραννοι στην ιστορία της χώρας. Μίλησε για μαφιόζικες πρακτικές της κυβέρνησης προκειμένου να περάσει τα ανθελληνικά σχέδια της και δολοπλοκίες που προκαλούν εμετό.

Η σύζυγος του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό Ν. Μιχαλολιάκου, επανέφερε την θεωρία της στημένης ιστορίας, καθώς –όπως είπε- δεν χτύπησε το ειδικό μηχάνημα και διερωτήθηκε πως ζητά την άρση της ασυλίας για να μάθει και η ίδια ποιος ήταν ο λόγος να μεταφέρει μια σφαίρα στο στόμα του λύκου. «Έχω την συνείδησή μου ήσυχη και καθαρή», είπε και επιτέθηκε στο προεδρείο της βουλής επειδή δεν διαβάζει τα ονόματα των τριών προφυλακισμένων βουλευτών, Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού.

Να περάσει στην αντεπίθεση επιχείρησε ο Ηλ. Κασιδιάρης που μαζί με τον Ηλ. Παναγιώταρο κατηγορούνται για τα επεισόδια στο Μελιγαλά. Έθεσε και ο ίδιος θέμα νομιμότητας της διαδικασίας και της ψηφοφορίας, καθώς δεν διαβάζονται –όπως είπε- τα ονόματα των τριών προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως όποιος τους διέγραψε έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάλυσης του πολιτεύματος. Είπε ότι στον Μελιγαλά ότι δεν άσκησε βία και χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός να κατηγορείται επειδή άσκησε κριτική στον Ευ. Βενιζέλο.

«Αν είναι έτσι, το 97% των πολιτών θα πρέπει να πάει φυλακή γιατί βρίζει αυτό τον άνθρωπο», πρόσθεσε και μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη ανάγνωση των ονομάτων των τριών προφυλακισμένων στον Κορυδαλλό, από την ονομαστική ψηφοφορία.

Την δική του εκδοχή για τα γεγονότα στην Κόρινθο επιχείρησε να δώσει ο Στ. Μπούκουρας που κατηγορείται για απειλή και εξύβριση του δημάρχου, υποστηρίζοντας ότι εκείνος είναι που εξυβρίζει κατά σύστημα. Ζήτησε μάλιστα, να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του δημάρχου και των στενών συγγενικών του προσώπων για αιφνίδια αύξηση των εισοδημάτων τους.

Ο αντιπρόεδρος Χρ. Μαρκογιαννάκης πάντως, απαντώντας στον Ηλ. Κασιδιάρη είπε ότι γίνεται κανονικά η εκφώνηση των ονομάτων των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού και πως σε ότι αφορά στη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία έγινε κατά την δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By