Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Προοδευτικοί και …γκρινιάρηδες οι twitterάδες

Ένας νεαρός, γκρινιάρης, προβληματισμένος και κάθε άλλο παρά συντηρητικός!

Έτσι σκιαγραφεί το κοινωνικό profile των χρηστών της εφαρμογής twitter, αμερικάνικο ερευνητικό κέντρο, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν μπορεί – για την ώρα τουλάχιστον- το twitter να υποκαταστήσει τις δημοσκοπήσεις ως εργαλείο απεικόνισης της κοινής γνώμης.
twitterΗ Pew Research Center βάσισε τα συμπεράσματά της συγκρίνοντας δημοσκοπήσεις που έγιναν στις ΗΠΑ με αναλύσεις δεδομένων από το twitter αναδεικνύοντας πως υπήρχε σοβαρή απόκλιση μεταξύ τους. Ενδεικτικά αναφέρει το παράδειγμα του ότι οι Αμερικανοί twiterrάδες αντιμετώπισαν πολύ πιο θετικά την εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ σε σχέση με την αμερικανική κοινωνία συνολικά όπως αποτυπώθηκε στις δημοσκοπήσεις.

Ως κυρίαρχες αιτίες αυτών των αποκλίσεων οι ερευνητές θεωρούν ότι είναι ο μικρός μέσος όρος ηλικίας των χρηστών του twitter αφού δηλώνουν πως την εφαρμογή αξιοποιεί μόνο το 13% των ενηλίκων. Επίσης την προδιάθεση των χρηστών να πληκτρολογήσουν με μεγαλύτερη συχνότητα για να εκφράσουν την αντίθεση και την διαμαρτυρία τους παρά να επιδοκιμάσουν πράξεις και πρόσωπα. Παράλληλα υποστηρίζεται πώς οι χρήστες των νέων τεχνολογιών, αρα και της συγκεκριμένης εφαρμογής, είναι κατά κύριο λόγο άνθρωποι προοδευτικών αντιλήψεων σε σχέση με τον μέσο όρο.

 

[space size=»30″]

By