Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προπηλακίστηκε ο Κοντονής στην Ζάκυνθο

«Καθιστούμε τον δήμαρχο Ζακύνθου υπεύθυνο για τη σωματική ακεραιότητα του βουλευτή» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

kontonis 2

 

Επίθεση από ένα άτομο δέχθηκε την Παρασκευή ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, που αφορά στην έκδοση παράνομων αδειών αλλοδαπών στον πρώην δήμο Αρκαδίων.

Το πόρισμα κατατέθηκε ως συμπληρωματικό στοιχείο στη μηνυτήρια αναφορά που είχε κάνει για το ίδιο θέμα ο κ. Κοντονής προ ενός περίπου έτους.

Στη συνέχεια, έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην διάρκεια της οποίας κατηγόρησε ως υπεύθυνο της υπόθεσης τον σημερινό δήμαρχο Ζακύνθου Στέλιο Μποζίκη, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν δήμαρχος Αρκαδίων.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κοντονής, ενώ κατευθυνόταν προς το σπίτι του, δέχθηκε επίθεση από πολίτη, ο οποίος κινήθηκε εναντίον του βουλευτή εξαπολύοντας απειλές και ύβρεις.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται ότι «μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία του πορίσματος των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, που στοιχειοθετούν την ύπαρξη “παραμάγαζου” στο τμήμα αλλοδαπών του πρώην δήμου Αρκαδίων μέχρι και το τέλος της θητείας του κ. Μποζίκη ως δήμαρχος Αρκαδίων, καθώς και την έκθεση όλων των αποκαλυπτικών στοιχείων από το βουλευτή Ζακύνθου κ. Σταύρο Κοντονή στη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης 8 Μαΐου, ο βουλευτής Ζακύνθου δέχθηκε τραμπουκική επίθεση έξω από το πατρικό του σπίτι».

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής καταγγέλλεται «ο τραμπουκισμός και όσα μπορεί να ακολουθήσουν. Καθιστούμε τον δήμαρχο πλέον προσωπικά υπεύθυνο για την σωματική ακεραιότητα του βουλευτή και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

By