Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προς άρση του αδιεξόδου στα Πανεπιστήμια

Την επιθυμία τους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους έχουν εκφράσει τα 2/3 των απεργών του EKΠΑ και την Δευτέρα έχει οριστεί η νέα συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Την επιθυμία τους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους έχουν εκφράσει τα 2/3 των απεργών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και την Δευτέρα έχει οριστεί η νέα συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης. Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά. «Με δεδομένη την ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων που έχουν τονίσει ότι κανείς δεν εμποδίζει την είσοδο, τη Δευτέρα αναμένω ότι καθηγητές και φοιτητές θα προσέλθουν κανονικά στα μαθήματα» ήταν το αυστηρό μήνυμα του υπ. Παιδείας Κωσταντίνου Αρβανιτόπουλου από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Σε αυτό το κλίμα καθηγητές και διοικητικό προσωπικό σπεύδουν να αναδιαμορφώσουν τα προγράμματα σπουδών, προκειμένου έως το καλοκαίρι του 2014 να έχουν πραγματοποιηθεί οι συνολικά 26 εβδομάδες μαθημάτων που προβλέπονται κατ΄έτος.

Μεγάλοι χαμένοι οι φοιτητές οι οποίοι θα κληθούν να παρακολουθήσουν μαθήματα με διπλοβάρδιες ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, ενώ με τη συμπίεση των εξεταστικών περιόδων, Φεβρουάριο και Ιούνιο θα πρέπει να εξετάζονται ακόμη και σε δύο μαθήματα κάθε μέρα.

πηγή: athina9.84

(Visited 1 times, 1 visits today)
By