Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

«Τίτλοι τέλους» στην απεργία των διοικητικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών;

Κόντρες μεταξύ των εργαζομένων για την πορεία των κινητοποιήσεων

ekpa

«Η απεργία στο ΕΚΠΑ έχει τελειώσει» τονίζει σε ανακοίνωση τους το Διοικητικό Συμβούλιο των διοικητικών υπαλλήλων, ενώ έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων.  Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που συσπειρώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ  έθεσαν θέμα μομφής κατά του προεδρείου του συλλόγου και ζήτησαν συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου, την οποία ακολούθησε η ανακοίνωση από το ΔΣ του συλλόγου, στην οποία αναφέρεται ότι «όσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αναλαμβάνουν και την ευθύνη».

Στη χθεσινή γενική συνέλευση κατά την οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους περίπου 200 παριστάμενους, δεν υπήρξε απαρτία, σύμφωνα με το Δ.Σ. των υπαλλήλων.

Κατόπιν αυτού θεωρείται βέβαιο πλέον, μετά και τη σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ότι τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, «το ΔΣ του Συλλόγου στη σημερινή του συνεδρίαση συζήτησε τα θέματα που προκύπτουν, μετά τη χθεσινή συγκέντρωση που δεν είχε όμως απαρτία συνέλευσης, καθώς επίσης και το μέγα θέμα που δημιουργείται από παράπονα συναδέλφων σχετικά με τη συμπεριφορά της “απεργιακής επιτροπής” αποφάσισε:

α. να ενημερώσει τους συναδέλφους ότι το προεδρείο του Συλλόγου δεν μετέχει σε κάποια “απεργιακή επιτροπή“, ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ” αυτή.
β. καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις».

Σημειώνουμε πάντως ότι σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές ότι η απεργία δεν έχει λήξει και ότι η εν λόγω ανακοίνωση μπορεί να είναι απεργοσπαστική κίνηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By