Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Προς ψήφιση τροπολογία για τις εξεταστικές

Έξτρα εξεταστική θα έχουν την δυνατότητα να δώσουν όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές, με ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του  υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠπ,οι οποίοι απεργούν σήμερα και αύριο.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση προς όφελος των φοιτητών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές, όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται  σήμερα  και από πηγές του υπουργείου χαρακτηρίζεται «πολύ σημαντική κίνηση του Κ. Αρβανιτόπουλου, η οποία αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα».

Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για  σήμερα και αύριο Πέμπτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους του συντονιστικού των πρυτάνεων. Και οι δύο πλευρές σημείωσαν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ ο ο.Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε προχθές για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που αφορούν τις λίστες της διαθεσιμότητας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By