Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Προσαγωγές στο Αγρίνιο μετά τη χθεσινή πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Ένταση επικράτησε όταν περίπου 150 άτομα που είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Δημάδη,  άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και κομμάτια από μάρμαρο, στην διμοιρία των ΜΑΤ που τους ακολουθούσε

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Περισσότερες από 30 προσαγωγές έχουν κάνει οι αστυνομικές δυνάμεις στο Αγρίνιο, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 150 άτομα που είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Δημάδη, κάποια στιγμή άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και κομμάτια από μάρμαρο, στην διμοιρία των ΜΑΤ που τους ακολουθούσε. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και προσπάθησαν να απομακρύνουν του νεαρούς από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι νεαροί συνέχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ, ενώ προκάλεσαν φθορές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών και σε ένα ενεχυροδανειστήριο. Επίσης πέταξαν στο δρόμο και αρκετά τραπεζοκαθίσματα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από βόμβα μολότοφ ένας ανθυπαστυνόμος.

Οι νεαροί πέταξαν πάνω από 40 βόμβες μολότοφ, ενώ στο κέντρο της πόλης επικράτησε αναστάτωση, όπου πολίτες έτρεχαν για να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους. Τα επεισόδια έληξαν, όταν οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς μακριά από το κέντρο και άρχισαν να κάνουν προσαγωγές. ενώ όλο το βράδυ παρέμεναν σε ετοιμότητα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By