Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσεχώς ηλεκτρονικά tattoo και χάπια αντί για πληκτρολόγηση κωδικών

Κάτι που για πρώτη φορά ακούσαμε από τη Regina Dugan της Motorola έρχεται τώρα να επιβεβαιώσει η Proteus Digital Health η οποία αναπτύσσει χάπια που περιέχουν ένα μικροσκοπικoύς αισθητήρες που σου επιτρέπουν να ξεκλειδώνεις το smartphone σου με ένα άγγιγμα.

Το χάπι έχει λάβει από πέρυσι την έγκριση της FDA, περιέχει μόνο μαγνήσιο και χαλκό και δε διαθέτει μπαταρία αλλά τροφοδοτείται από τα οξέα του σώματος.

pill-electr

Ένα δεύτερο χάπι παρασκευάζεται από την HQ και ακούει στο όνομα CorTemp Ingestible Core Body Temperature Sensor με βασική διαφορά ότι διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία και μεταφέρει ασύρματα και σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την θερμοκρασία σώματος του χρήστη καθώς ταξιδεύει μέσω του πεπτικού σωλήνα. Το CorTemp έχει χρησιμοποιηθεί σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, στρατιώτες και αστροναύτες για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας τους σε αγώνες και αποστολές.

Δυστυχώς η δράση των “μαγικών” χαπιών κρατά μόλις 24 ώρες κάτι που αυτομάτως καταργεί την ευκολία που θα προσέφεραν στην καθημερινότητά μας (ξεκλείδωμα smartphones, υπολογιστών, αυτοκινήτου, σπιτιού μόνο με το σώμα μας), ενώ και η τιμή τους για την ώρα ($46) είναι απαγορευτική.

pass-tatooΗ Regina Dugan μίλησε επίσης και για ένα ηλεκτρονικό τατουάζ το οποίο περιέχει ενσωματωμένη κεραία και αισθητήρες, επιτρέποντας στο smartphone σου να αναγνωρίζει την ταυτότητα σου και να ξεκλειδώνει. Tο τατουάζ σχεδιάζεται ήδη σήμερα από την εταιρεία MC10 και μάλιστα η ίδια η Regina Dugan διαθέτει ένα πάνω από τον αριστερό της καρπό. Όπως ανέφερε, η Motorola σχεδιάζει σύντομα συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία προκειμένου να συμπεριλάβει το νέο σύστημα στα μελλοντικά της smartphones.

ΠΗΓΗ: GigaOM

(Visited 1 times, 1 visits today)
By