Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Προσλήψεις και αλλαγές στις εφημερίες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

«Το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων δίνει καθημερινά δύσκολες μάχες»

voridis 2

Tα εύσημα σε όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ έδωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, σε μία προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.

«Το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων δίνει καθημερινά δύσκολες μάχες» ανέφερε χαρακτηριστικά και έσπευσε να επισημάνει πως οι επικείμενες προσλήψεις θα διευκολύνουν την καλύτερη λειτουργία των μονάδων υγείας, ενώ προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε με θέρμη τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων-δηλαδή, αντιγράφων και συνεπώς κατά πολύ φθηνότερων-επικαλούμενος το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα υπαρξουν αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα σχέδια θα παραμείνουν στο συρτάρι έως ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το φιλόδο έργο Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

«Ακόμη και αν το ΕΣΥ ήταν απολύτως ελκυστικό και οι πόροι ανεξάντλητοι, και πάλι δεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν όλο οι γιατροί. Ωστόσο, οι μετακινήσεις «εγκεφάλων», σπουδαίων νέων επιστημόνων, είναι μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Καταλήγοντας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η επικείμενη ενίσχυση των δομών υγείας με 2.950 προσλήψεις είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν θα καλύψουν συνολικά τα κενά».

By