Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Προσλήψεις στη Βουλή μόνο μέσω ΑΣΕΠ

Ακόμη και των 85 υπαλλήλων που στελεχώνουν το γραφείο του εκάστοτε Προέδρου

bouliΜέσω ΑΣΕΠ θα γίνονται πλέον όλες οι προσλήψεις στη Βουλή, ακόμη και των 85 υπαλλήλων που στελεχώνουν το γραφείο του εκάστοτε Προέδρου, ενώ την ίδια ώρα σανίδα σωτηρίας, μέσω της μετάταξης, δίνεται σε περίπου 20 αποσπασμένους υπαλλήλους απο το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Κι αυτό γιατί εώς τώρα απαγορεύονταν οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων προς τη Βουλή. Οι υπάλληλοι αυτοί, υπηρετώντας στη Βουλή, έχαναν την δυνατότητα της αξιολόγησής τους από την υπηρεσία τους, με συνέπεια να στερούνται τις δέκα μονάδες αξιολόγησης που έχουν οι συνάδελφοί τους. Με τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που δόθηκε στη δημοσιότητα, μπορούν να ζητήσουν την μετάταξή τους στο Κοινοβούλιο.

Τα παραπάνω προβλέπονται στο Β” Μέρος του Κανονισμού της Βουλής που θεωρείτο «ειδικού χειρισμού»έως σήμερα. Σε αυτό περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που αφορούν μεταξύ άλλων, τηλειτουργία, το οργανόγραμμα και τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου.

Σε οτι αφορά στους 85 υπαλλήλους που δικαιούται να διαθέτει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής, και πλέον θα προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ, αφορούν σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων 25 θέσεις τεχνικού ή βοηθητικού προσωπικού και 8 δημοσιογράφους. Μέχρι τώρα εάν «άδειαζε»μια θέση, ο εκάστοτε Πρόεδρος την αναπλήρωνε μια απλή απόφαση διορισμού.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By