Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι συμβασιούχοι και ο στόχος των απολύσεων

Ξεκαθάρισμα όλων των εκκρεμών υποθέσεων συμβασιούχων του δημοσίου πριν το τέλος φθινοπώρου θέλει η κυβέρνηση, προκειμένου να ζητήσει από την τρόικα να προσμετρηθούν στις απολύσεις.

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Με δικαστική εκκαθάριση μέχρι την 1η Νοεμβρίου οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου, που ανήκουν τυπικά στην κατηγορία των συμβασιούχων, αλλά εξακολουθούν να εργάζονται και να αμείβονται, παρά το γεγονός ότι η σύμβασή τους έχει λήξει.

Οι συμβασιούχοι που εργάζονται 5, 6 ως και 8 χρόνια στο δημόσιο με σύμβαση που έχει λήξη λόγω καθυστέρησης της δικαιοσύνης μπαίνουν στο στόχαστρο αυτή τη φορά για απόλυση. Είναι χιλιάδες οι συμβασιούχοι έργου ή ορισμένου χρόνου που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά τη λήξη της σύμβασής τους επικαλούμενοι ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες τους και η δίκη τους εκκρεμή ακόμη και σήμερα μετά από χρόνια.

Οι υπάλληλοι αυτοί αμείβονται από το δημόσιο και έτσι η ελληνική πλευρά μπορεί να παρουσιάσει την απομάκρυνσή τους ως μείωση του προσωπικού, έτσι ώστε να προσμετρηθεί στις απολύσεις.

Εάν συμβεί αυτό, εάν δηλαδή το δεχθεί η τρόικα, τότε όπως λέγεται από πηγές του υπουργείου Διοικητικής. Μεταρρύθμισης θα είναι κατά πολύ μικρότερος ο αριθμός των μονίμων που θα βρεθούν εκτός δημοσίου, καθώς θα καλυφθεί μεγάλο μέρος των 4.000 απολύσεων που απαιτούνται από την τρόικα για το 2014.

Πηγή: koolnews.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By