Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προσπάθεια για αυτοδιάλυση συνιστωσών

Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

Tsipras LafazanisΝα ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με τις συνιστώσες μέσα στο κόμμα αναμένεται να επιχειρήσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, το Σαββατοκύριακo,  εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο (10-14 Ιουλίου).

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε πρόσφατη δήλωση του κ. Τσίπρα, ότι «δεν μπορεί κανένα κόμμα να λειτουργεί ως κόμμα σε ενιαία συσκευασία πολλών κομμάτων». Ανέφερε δε ως παράδειγμα τον Συνασπισμό, λέγοντας ότι θα προτείνει την αυτοδιάλυσή του και την ένταξη στον ενιαίο φορέα των μελών ως φυσικών προσώπων.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη αντιδρά, χαρακτηρίζοντας την πρόταση του Αλ.Τσίπρα «τελεσιγραφική» για τις μικρότερες αριστερές οργανώσεις, υποστηρίζοντας πως «με την ταυτόχρονη κατάργηση της λίστας τις εξωθεί στη βίαιη προσαρμογή στην πλειοψηφική άποψη ή στην αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια στιγμή, σε άλλο δημοσίευμα των Νέων Σαββατοκύριακο, η «Αριστερή Πλατφόρμα» προσανατολίζεται να κατεβάσει στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δικό της κείμενο συμβολής στον προσυνεδριακό διάλογο «και όχι αντιπαραθετικό» όπως υπογράμμιζαν μέλη της.

By