Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσπάθησαν να απαγάγουν τον εφοπλιστή Ανδρέα Ιωάννη Μαρτίνο

Ωστόσο κατάφερε να εμβολίσει ένα από τα αυτοκίνητα των δραστών και να ξεφύγει

astinomikos

Ενέδρα στην Άνω Βούλα είχαν στήσει άγνωστοι στον γιο του γνωστού εφοπλιστή, Ανδρέα Μαρτίνου, Ιωάννη Ανδρέα (Κίκο). Οπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ τέσσερα άτομα, που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο στο γιο του εφοπλιστή. Αμέσως υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και είχε τεταμένη την προσοχή του. Έτσι, αντέδρασε αστραπιαία, όταν είδε το ένα από τα ύποπτα οχήματα -ένα βαν, τύπου Mitsubishi- να μπαίνει ξαφνικά μπροστά του και να του κλείνει το δρόμο, αναγκάζοντάς τον να πατήσει φρένο.

Κοιτάζοντας από τον καθρέφτη, ο εφοπλιστής είδε ότι τον είχε «κλείσει» από πίσω ένα λευκό IX (μάρκας Citroen C1), με άγνωστο αριθμό επιβατών. Άμεσα, έβαλε όπισθεν και έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα! Από τη σύγκρουση, ο κινητήρας του ΙΧ άρπαξε φωτιά, κάνοντας τους επιβάτες να βγουν βιαστικά έξω.

Όμως, ο Ανδρέας Μαρτίνος δεν έμεινε να δει τι έκαναν και πόσοι ήταν. Με ένα «τετακέ», γύρισε αντίθετα προς το ρεύμα και με επιδέξιους ελιγμούς κατάφερε να απομακρυνθεί, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Κατευθύνθηκε στα γραφεία της εταιρείας του στη Βούλα, απ” όπου και ειδοποίησε την αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, οι δράστες βλέποντας το ατελέσφορο της απόπειρας απαγωγής, έκαψαν το χτυπημένο αυτοκίνητο και επιβιβάστηκαν όλοι μαζί στο δεύτερο, το οποίο εγκατέλειψαν σε ένα αλσύλιο που υπάρχει στην περιοχή.  Εκεί έβαλαν φωτιά και στο δεύτερο αυτοκίνητο και επιβιβάστηκαν σε διαφορετικό αυτοκίνητο με το οποίο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η ΕΛΑΣ στην παραλιακή για την εύρεση των δραστών.

Το info του εφοπλιστή

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η εν λόγω οικογένεια δραστηριοποιείται σήμερα στη ναυτιλία με τρεις εταιρείες: η Thenamaris  διαθέτει έναν ισχυρό στόλο που αποτελείται από 34 δεξαμενόπλοια και 11 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 4 περίπου εκατ. τόνων, η Minerva Marine ελέγχει έναν στόλο με 31 δεξαμενόπλοια και 1 πλοίο ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 1,7 εκατ. τόνων και η East Med διαθέτει 30 περίπου bulk carriers, η χωρητικότητα των οποίων υπολογίζεται σε 2,8 εκατ. τόνους.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By